Revista online 21ARTemotion - susţinută şi de Asociaţia ArtEmotion - şi portalul 21art.ro, ambele editate de câţiva tineri orădeni cu scopul de a promova arta, organizează primul proiect propriu. Este vorba despre concursul "Mărţişor", care se desfăşoară în perioada 18 februarie - 8 martie şi prin care organizatorii le lansează o provocare artiştilor orădeni.

"Vrem ca artiştii din toate ramurile să ilustreze iubirea într-un mod în care să o îmbine cu tradiţiile româneşti specifice sărbătorilor de la începutul primăverii: Dragobete, 1 Martie şi 8 Martie", a declarat Alexandru Ion, coordonatorul 21ARTemotion.

În concurs se pot înscrie lucrări de fotografie, pictură, desen, literatură, sculptură, muzică ori film trimiţându-le, ori unde este cazul, fotografiind lucrarea, la adresa de email contact@21art.ro până pe data de 8 martie.

Din lucrările înscrise, juriul, prezidat de scriitorul Ioan Moldovan, redactor-şef al revistei Familia, şi format din Anca Suiugan, Liliana Ianculescu, Paul Pintea, Radu Târnoveanu, Remus Toderici şi Vali Badea (Saylas), va alege câte o lucrare câştigătoare pentru fiecare categorie.

"Ne-am dat seama că Valentine's Day este mult mai promovată decât sărbătorile noastre. Aşa am ajuns să creem acest concurs prin care ne propunem şi să le dăm un imbold tinerilor artişti să iasă în faţă, să se promoveze", a mai spus Alexandru Ion.

Premiile, constând în vouchere şi produse de la câteva magazine orădene, vor fi acordate pe 10 martie, în localul Stage, care a sprijinit organizarea proiectului "Mărţişor".