Marioara Voichița Lupo, o proxenetă din Oradea condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce a obligat o tânără să se prostitueze timp de un an și jumătate, obținând de pe urma ei peste 450.000 lei, a fost adusă în țară și va fi încarcerată, a anunțat Ministerul Justiției. Lupo era de negăsit după condamnarea definitivă încasată în septembrie 2023.

„Lupo Marioara Voichița este fugara adusă aseară din Marea Britanie. Își va executa pedeapsa de 4 ani și 6 luni într-un penitenciar din România. A fost condamnată pentru proxenetism. A obligat o tânără să se prostitueze timp de un an și jumătate. Ar fi obținut peste 450.000 lei din exploatarea sexuală a fetei. Așadar, costurile pe care va fi obligată să le suporte cu întoarcerea în țară nu ar trebui să fie o problemă pentru fugara noastră. Asta pentru că Legea „Fugarul plătește” este în vigoare. Toți fugarii, indiferent de nume, trebuie să o respecte”, a scris ministra Alina Gorghiu pe Facebook.

Nu au fost oferite, în schimb, detalii despre prinderea lui Lupo.

Proxeneta n-a lucrat singură, ci cu un complice, Adam Chereș. Între august 2018 și martie 2020, „profitând de starea de vulnerabilitate psihică a persoanei vătămate, a determinat-o pe aceasta, prin constrângere psihică și fizică, să practice prostituția, sens în care a agresat-o fizic, a amenințat-o cu acte de violență și a abuzat-o psihic, în repetate rânduri, pentru ca aceasta să întrețină relații sexuale contra cost”, se arată în sentința prin care cei doi au fost condamnați.

Fata era obligată să se prostitueze în mai multe apartamente din Oradea, iar clienții îi erau găsiți prin anunțuri pe site-ul publi24.ro. Victima a fost racolată imediat ce a împlinit 18 ani, de către Chereș, cu care avusese o relație, și a fost lăsată fără telefon, astfel încât să nu poată cere ajutor.

Când nu „producea”, fata era jignită sau lovită, și de două ori a încercat să se sinucidă din cauza situației în care a ajuns, înghițind pastile sau detergent. Când a rămas însărcinată, victima n-a știut cine este tatăl, dar a vrut să păstreze copilul, deși Lupo i-a cerut să facă avort. Apoi, niște cunoscuți au ajutat-o să scape de lângă proxenetă și să o reclame la Poliție.

Sentința definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Oradea în septembrie 2023, Lupo fiind condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare, iar complicele ei la 3 ani de închisoare cu suspendare. Amândoi au negat acuzațiile în timpul procesului.

Instanța a mai dispus confiscarea de la Lupo a sumei de 476.000 lei, iar de la Chereș a 28.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!