Poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, au definitivat cercetările faţă de un bărbat de 34 de ani din municipiul Brăila, suspectat de trafic de persoane şi proxenetism, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

BIHOREANUL a aflat că este vorba despre Adrian Tiutiu (foto) proxenetul arestat în luna septembrie, după ce victima sa a sărit din maşină în vama Borş şi a cerut ajutorul poliţiştilor de frontieră orădeni.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a fost cercetat pentru că, în perioada 2012-2014, folosind metoda "lover-boy", adică făcându-le să se îndrăgostească de el, ar fi recrutat prin intermediul internetului şase tinere pe care, ulterior, prin inducerea în eroare, dar şi prin constrângere fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituţia la Viena, însuşindu-şi "încasările".

"Tinerele astfel recrutate erau cazate în locaţii închiriate de suspect şi instruite cu privire la tarifele practicate, banii astfel obţinuţi fiind încasaţi integral de suspect", a informat Dinu, printr-un comunicat dat publicităţii marţi.

Conform acesteia, prin rechizitoriul încheiat la 14 ianuarie de către procurorii DIICOT s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului, acuzat de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei şi proxenetism în formă continuată.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au propus şi confiscarea specială în folosul statului, în măsura în care nu vor servi la despăgubirea părţilor civile, a 377.000 euro, bani în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost dobândiţi în mod ilicit de către suspect, din comiterea infracţiunilor. De asemenea, s-a instituit şi măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux cumpărat de bărbat din banii obţinuţi din comiterea infracţiunilor.

Pedeapsa de care e pasibil bărbatul este închisoare între 3 şi 10 ani.