Social-democraţii orădeni au făcut propunerea de candidatură pentru funcţia de primar al Oradiei. "Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Executiv al Organizaţiei Muncipale Oradea a PSD a aprobat propunerea ca Ionel Ghib să fie candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Oradea", se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Bihor marţi.

Potrivit informării, la şedinţă a participat şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a anunţat că, "potrivit rezultatelor sondajului de opinie efectuat la comanda partidului, Ionel Ghib este candidatul care va pune capăt modului arogant şi discreţionar de conducere a oraşului practicat de actualul primar".

Totuşi, PSD Bihor nu a făcut publice şi rezultatele sondajului care i-a avut în prim-plan pe şapte posibili candidaţi: prefectul Claudiu Pop, consilierul local Adelina Coste, directorii de deconcentrare Békési Csaba şi Felix Cozma, prorectorul Universităţii din Oradea Ioan Gheorghe Ţara şi oamenii de afaceri Ionel Ghib, respectiv Eduard Debelka.

Social-democraţii mai spun că, prin această candidatură, "se oferă orădenilor şansa de a alege un om care va readuce cetăţeanul şi problemele sale în centrul atenţiei activităţii autorităţii locale".

Acelaşi comunicat precizează că Ionel Ghib şi PSD Oradea "şi-au manifestat dorinţa şi capacitatea de a porni în bătălia electorală cu ţelul declarat ca orădenii să nu mai fie la cheremul administraţiei, iar deciziile să fie în avantajul locuitorilor municipiului Oradea".

Candidatura lui Ghib va fi supusă validării în Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor şi ulterior avizării din partea conducerii centrale a partidului. Comunicatul nu precizează şi când vor avea loc aceste validări.