Afişe publicitare reprezintă o parodiere a posterelor afişelor oficiale ale PSD. Bannerele anti-PSD conţin sigla partidului şi îl înfăţişează pe candidatul partidului, Mircea Geoană, înconjurat de personaje precum Ion Iliescu, Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Marian Vanghelie ori Viorel Hrebenciuc, sub chipurile cărora este scris "Geoană - preşedinte, Iliescu - preşedinte, Vântu - preşedinte, Voiculescu - preşedinte, Năstase - preşedinte".

"Aceste afişe, care sunt aproximativ de 6 pe 9 m, au apărut în cursul zilei de azi (n.r. marţi), în centrul civic al oraşului şi în curtea unei grădiniţe. Încalcă legea, pentru că folosesc sigla partidului în afişaj. Am sesizat Biroul Electoral Judeţean, poliţia şi primăria în legătură cu apariţia lor", a declarat pentru eBihoreanul.ro Lucian Ungur, delegat în relaţia cu presa din partea PSD Bihor.

Acesta a precizat că nu lansează public acuzaţii la adresa PDL, "dar similitudinea e prea mare cu mogulii din discursul lui Traian Băsescu, ca să nu avem o bănuială în acest sens". "Considerăm că e gest disperat al cuiva care va pierde alegerile. Dar bărbaţii adevăraţi nu se ascund după 10 firme ca să poată să monteze un banner", a mai spus Lucian Ungur.

Reprezentanţii PDL au refuzat să răspundă acuzaţiilor indirecte aduse. "Am văzut şi eu afişul din centrul civic când îl montau şi pot spune că mi-a plăcut, culoarea este bună, tiparul este bun... Cred că tot ăia l-au montat care au montat şi cel cu "Trăiţi bine". Probabil că după 6 decembrie vor pune un altul... ", a spus ironic secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei.

La finele săptămânii trecute, acelaşi tip de afişe, dar la dimensiuni mult mai mici, au fost răspândite în Oradea fiind lipite pe ferestrele de la intrarea în scările de bloc, pe porţile unor garaje, pe frigiderele în aer liber ale unor chioşcuri, pe sediile unor societăţi comerciale şi chiar pe indicatoarele rutiere.