În urma numărătorii paralele a voturilor, PSD Bihor a transmis, duminică noapte, primele primării din județ câștigate de candidați social-democrați.

Edili PSD precum Dumitru Togor din Ineu, Corina Ene din Căbești, Gavril Herman din Sârbi ori Iarko Segheciu din Derna și-au asigurat noi mandate. La fel au făcut și Daniel Avrămuț din Tulca și Ioan Purge din Gepiu.

De asemenea, lista primăriilor cu edili PSD mai cuprinde comunele Boianu Mare (Ioan Bandula), Husasău de Tinca (Florentin Faur), Borod (Sorin Sarca), Toboliu (Adrian Crăciun), Budureasa (Adrian Magda), Batăr (Ioan Mughiuruș), Copăcel (Silviu Petrița), Pocola (Vasile Birta), Remetea (Adrian Ștefănică), Țețchea (Florin Cazan), Finiș (Apolonia Man).

Surprize plăcute pentru PSD-iști sunt rezultatele victorioase în comune sau orașe conduse până acum de primari liberali, cum este cazul la Vașcău (unde va fi primar Sebastian Bursașiu), la Lunca (comună câștigată de Dorin Boca), Bratca - Nelu-Dan Precup, Pomezeu - Viorel Ciuhandu, Avram Iancu - Dorin Toma, Suplacu de Barcău - Alin Popoviciu, Săcădat - Adrian Fășie.

În schimb, PSD Bihor a pierdut alegerile pentru primăria din Sâmbăta, unde a candidat primărița în funcție Mariana Laza.

La Sânmartin, previzibil, liberalii, care l-au aruncat în luptă pe vicepreședintele CJ Bihor Călin Gal, au suferit o înfrângere usturătoare în fața primarului PSD în funcție, Cristian Laza, care a câștigat peste 70% din voturi, conform unei numărători parțiale.

UPDATE: Mai multe primării PSD în Bihor

Numărătoarea paralelă făcută de PSD Bihor arată că, în total, în județ, sunt 32 de orașe și comune cu primari PSD, cu 4 mai multe decât în mandatul 2020-2024.

Conform datelor finale, dar încă neoficiale, organizația a câștigat alegeri în 9 primării unde primarul în funcție este liberal: Bratca, Pomezeu, Vașcău, Suplacu de Barcău, Săcădat, Lunca, Popești, Ciumeghiu și Avram Iancu.

Primăriile recâștigate sunt 23 la număr: Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Boianu Mare, Căbești, Sânmartin, Ineu, Finiș, Gepiu, Husasău de Tinca, Derna, Pietroasa, Tulca, Borod, Toboliu, Tărcaia, Budureasa, Batăr, Copăcel, Pocola, Remetea, Țețchea, Ceica și Sârbi.

În același timp, PSD a pierdut alegerile pentru primăriile din Câmpani, Brusturi, Căpâlna, Nucet, Sâmbăta, Tinca (unde edilul din vechiul mandat, Teodor Coste, trecuse de la PNL la PSD).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!