După ce Curtea de Conturi a depistat că Primăria Oradea a făcut plăţi nejustificate în valoare de 439.000 de lei, PSD Bihor susţine că acest control a scos la iveală neregulile administraţiei primarului Ilie Bolojan.

Printr-un comunicat semnat de biroul de presă al organizaţiei, social-democraţii au transmis, marţi, că "existenţa acestor prejudicii este un semn care arată "petele" de pe obrazul administraţiei pretins imaculate Bolojan".

Întrebându-se ce s-ar fi întâmplat cu cei aproape 100.000 de euro dacă n-ar fi fost depistaţi de inspectorii Curţii de Conturi, PSD-iştii spun că Bolojan are o dublă măsură: când vine vorba de realizări sau "măreţe proiecte" se laudă cu ele, dar când "apar întârzieri, disfuncţionalităţi sau eşecuri sunt scoase în faţă persoane din planul secund, adică viceprimarii, sau personal de execuţie, pentru ca nu cumva imaginea creată cu atâta... trudă şi alte procedee să fie eventual ştirbită".

"Solicităm public din partea primarului Bolojan, în calitate de ordonator principal de credite, să prezinte cine a generat prejudiciile stabilite de Curtea de Conturi şi mai ales care au fost sancţiunile aplicate, având în vedere că sumele evidenţiate ca prejudicii au fost urmarea plăţilor nelegale efectuate de personalul din subordinea sa şi pe semnătura sa, cel puţin numele său fiind trecut chiar dacă au semnat alţii", se arată în comunicatul PSD Bihor.

Raportul Curţii de Conturi Bihor a fost prezentat vineri în şedinţa Consiliului Local Oradea, documentul arătând concluziile verificării activităţii din anul 2014.

Pe lista firmelor care, în urma serviciilor prestate, au beneficiat de plăţi mai mari decât cele justificate se numără constructorul Herald Com Impex, Decons SRL şi Constructorul Sălard. Controalele Curţii de Conturi au mai scos la iveală materiale decontate peste prevederi la lucrările de reabilitare a Casei Armatei şi diferite nereguli în contabilitarea unor şcoli orădene.