PSD Bihor a intrat deja în campanie electorală. Social-democrații Adrian Madar și Florian Sîrca au făcut, miercuri, bilanțul celor trei ani de mandat pentru președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, criticându-i pe cei doi liberali că nu și-au dus la îndeplinire promisiunile din 2020.

Evenimentul PSD a avut loc în amfiteatrul în aer liber din Cetatea Oradea, acolo unde, înaintea alegerilor locale din 2020, PNL și-a prezentat echipa și programul electoral (foto jos).

În spatele lui Madar și Sîrca, singurii care au luat cuvântul, au stat consilieri locali și județeni (Liviu Sabău Popa, Florica Bungău, Sergiu David) și reprezentanți ai Tineretului Social-Democrat, toți ținând în mâini pancarte colorate în galben și negru, cu mesaje anti-PNL: „Bolojan+Birta - Frăția exproprierilor pe bandă!”, „Fenomenul Birta! Impozite ca-n Viena, condiții de toată jena”, „Parcuri industriale doar pe hârtie! Veniturile bihorenilor la limita de sărăcie” sau „Utilitățile publice în comune?! Din 4 în 4 ani ni se spune”.

Social-democrații i-au taxat și pe Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar, pe care îl acuză că este incompetent și că a „strivit” educația bihoreană, dar și pe specialistul de comunicare al PNL, Bogdan Pater, deconspirat că agață minore pe internet, motiv pentru care îl consideră „Pată pe obrazul PNL Bihor”.

În discursurile lor, Sîrca și Madar și-au criticat adversarii politici pentru probleme din aproape orice capitol: că n-au finalizat lucrările la mai multe drumuri județene (Uileacu de Criș-Sârbi, Vârciorog-Dobrești, Vârciorog-Tășad etc.), că Aeroportul nu are curse externe, că în județ nu s-au extins rețelele de apă și canalizare, că transportul public în mai multe zone din Bihor nu este asigurat, că șantierele din Oradea sunt întârziate (exemplificând cu pasajele din centrul Civic, parcarea de sub catedrală, terminalul intermodal), că niciun bloc din municipiul reședință de județ n-a fost reabilitat termic în ultimul an, ori că pentru noul spital de pe strada Vlădeasa nu s-a săpat încă niciun șanț.

PSD-iștii au mai reclamat și că reforma lui Bolojan din Consiliul Județean nu a fost adevărată, ci „populism ieftin”, deoarece „clientela politică a fost împrăştiată prin alte instituţii publice”, exemplificând cu câteva nume: Cornelia Cociuba (soția primarului liberal din Vârciorog), transferată la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Cosmin Scridon, secretarul tineretului liberal, „adăpostit” la Direcţia de Statistică, ori Ioan Șora, fiul primarului din Pomezeu, angajat la Agenția pentru Arii Naturale Protejate.

Întrebați de BIHOREANUL dacă au discutat problema politrucilor și în interiorul PSD Bihor, dat fiind că unii dintre acești funcționari s-au transferat în instituții conduse de social-democrați (de exemplu, APM Bihor) sau că există și PSD-iști concediați de Bolojan și „refugiați” în alte instituții publice (de exemplu, Sergiu David - foto sus -, demis de la ADI Ecoland și „recuperat” de Primăria Ineu, condusă de un edil PSD), Madar și Sîrca au fost nevoiți să admită că nu au deschis subiectul în partidul lor.

„Ceea ce vreau să subliniez este faptul că Ilie Bolojan a creat o percepție mincinoasă, de un om care face cu adevărat reformă. Nu s-a întâmplat așa, niciun membru PNL din cei care erau în Consiliul Județean când a venit dânsul nu a rămas fără loc de muncă”, a declarat Sîrca, evitând să recunoască ceea ce bihorenii văd cu ochii lor, și anume că, indiferent de partidul din care provin, politrucii folosesc aceleași metode de „salvare”.

Cei doi PSD-iști n-au avut replică nici când au fost întrebați câți kilometri de rețele de apă și de canalizare s-au făcut în ultimii trei ani în comunele cu primari social-democrați. Dă mai bine să spui ce n-au făcut alții, decât să arăți ce n-au făcut ai tăi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!