Primarul Florin Birta este blamat de adversarii politici pe motiv că nu ține cont de doleanțele orădenilor din cartierele mărginașe.

După o întâlnire pe care edilul a avut-o miercuri seară cu locatarii cartierului Grigorescu, PSD-istul Florian Sîrca a acuzat că Oradea are prea multe șantiere inutile, în timp ce în această zonă străzile sunt neasfaltate.

„Administrație dezastruoasă”

Potrivit lui Sîrca, orădenii din Grigorescu s-au plâns lui Birta că impozitele au fost „dublate din pix” pe străzi fără apă și canalizare, dar trecute în categorii superioare de impozitare, că „sunt tratați batjocoritor și disprețuitor de către angajații Primăriei, de parcă ar fi plătiți din banii primarului, nu din ai lor”, că persoanele cu handicap nu se pot deplasa prin oraș4 și că noul parc din cartier este prost făcut, deși a costat „colosal”. De asemenea, oamenii ar fi reclamat și lipsa mijoacelor de transport public din cartier spre școlile din Oradea, ceea ce pune elevii în dificultate.

„Cartierele mărginașe trebuie incluse urgent în planurile de modernizare a infrastructurii edilitare, trebuie să se renunțe la șantierele inutile, care doar sufocă orașul, iar densificarea orașului să se facă etapizat, cu un areal verde corespunzător”, a transmis Sîrca, printr-un comunicat de presă dat publicității joi și intitulat „Oradea sub cod galben de incompetență din cauza administrației liberale marca Birta”.

La toate aceste reclamații din Grigorescu, PSD-istul a adăugat și alte probleme din Oradea, pe care politicienii din acest partid le-au mai reclamat public: închiderea piețelor agro-alimentare, alocarea de sume uriașe către APTOR „pentru promovarea unui oraș în șantier”, mărirea taxelor și tarifelor la bazinul olimpic, aquaparc, pieţe, cimitir.

„Oradea are o administrație dezastruoasă sub conducerea liberală a primarului Florin Birta. Primarul ia măsuri fără a le discuta cu cetățenii și creează adevărate aberații administrative și investiții care nu sunt de imediată necesitate, blocând orașul”, a mai reclamat Florian Sîrca.

Potrivit acestuia, soluții la nemulțumirile orădenilor ar exista, dacă Primăria ar da dovadă de transparență și ar dialoga mai mult cu cetățenii.

Ce spune Birta

Întâlnirea din cartierul Grigorescu a fost descrisă și de primarul Birta, pe propria pagină de Facebook. Edilul a recunoscut că orădenii au fost nemulțumiți.

„Străzile din cartierul Grigorescu sunt în curs de modernizare. Știu că intrarea cartierului în șantier reprezintă un disconfort pentru locuitorii din această zonă. De aceea, în întâlnirea avută azi, am solicitat înțelegere și colaborare, pentru ca lucrările să poată avansa în ritm rapid, așa cum ne dorim cu toții”, a scris Birta.

Potrivit edilului, până la finalul acestui an, 15 străzi din cartier ar putea fi modernizate.

„Întâlnirea de azi mi-a dat ocazia de a lua pulsul problemelor din cartier, și nu numai. Chiar dacă așteptările locuitorilor sunt tot mai mari, iar proiectele și, implicit, provocările la nivel de oraș cresc ca grad de complexitate, îi asigur pe orădeni că Primăria Oradea va continua să investească susținut atât în proiecte municipale care să stimuleze dezvoltarea orașului, cât și în proiecte punctuale, menite să crească confortul orădeanului, la el acasă”, a mai spus primarul Oradiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!