Datoriile pe care PSD le are de achitat în acest moment se ridică, potrivit unui raport de audit, la suma de opt milioane de euro. Datoriile cumulate de PSD în timpul mandatului lui Mircea Geoană, de cinci ani, se ridică la suma de şase milioane de euro, iar o datorie de un milion de euro este moştenită de pe vremea când Adrian Năstase era preşedinte al partidului.

Surse din partid au arătat că toate cheltuielile curente de la sediul central au fost tăiate, inclusiv telefoanele, întrucât factura la telefoane, la Romtelecom, era una "exorbitantă". De asemenea, salariile angajaţilor la sediul central au fost limitate la suma maximă de 2.000 de lei.

Aceleaşi surse au arătat că, în momentul preluării mandatului de preşedinte de către Victor Ponta, la sediul central al PSD erau angajate circa 100 de persoane, care însă nu îşi desfăşurau practic activitatea în sediu. Abia acum s-a renunţat la colaborarea cu acestea, în sediu rămânând doar angajaţii a căror activitate este strict necesară.

Sursele citate au mai arătat că, la nivelul conducerii centrale, s-a luat decizia de a se solicita fiecărei organizaţii judeţene câte 5.000 de lei pe lună, pentru a se intra în normal cu plata cheltuielilor curente.