Ajunsă ţinta ironiilor în mediul online după ce s-a întrebat într-un interviu acordat PRO TV "de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?", şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Graţiela Drăghici (PSD), s-a scuzat şi, ulterior, a revenit cu "povestea femeii PE motostivuitor" şi de ce a ales să dea acest exemplu în interviu. 

Graţiela Drăghici a scris, pe Facebook, povestea unei femei care a fost respinsă pentru un job unde ar fi trebuit să lucreze pe motostivuitor.

"A fost odată ca niciodată o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, şi el foarte mare, unde munca nu era deloc uşoară. Angajatul trebuia sa lucreze pe motostivuitor şi sa aibă forţă fizica necesara pentru a mai ridica sau aşeza pe raft cauciucurile. Astfel ca au dat anunţ de angajare. Şi ce sa vezi... S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind că este nevoie de forţă fizica şi de o anume constituţie pentru a face faţă cerinţelor postului", povesteşte PSD-ista.

"Şi au mai dat încă o data anunţul. Şi de această dată s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o. După al treilea anunţ, nemaiputâd să o scoată la capăt nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o. Evident că femeia a fost privită cu rezerve de bărbaţii de la depozit. Dar ea îşi vedea de treaba. Se urca pe motostivuitor, aşeza frumos cauciucurile pe raft, când mai cădea câte unul cobora de pe motostivuitor, îl ridica de jos şi îl punea pe raft sau pe motostivuitor şi, în general, nu prea stătea . Pentru ca bărbaţii se mai strângeau când şi când la o vorba, mai luau câte o pauza, dar ea era noua şi nu prea o băgau în seama. Însă, rafturile aranjate de ea arătau impecabil, ordonate şi parcă deveniseră mai multe. Şi aşa, încet-încet, văzând-o cum lucrează, că nu prea coboară de pe motostivuitor, că dacă scăpa pe jos vreun cauciuc, nu îl lasă în drum, ci îl ridica singura şi îl pune la loc, că pe rafturi marfa era eficient aşezată, au început cu toţii să fie mai atenţi, mai implicaţi şi mai... eficienţi", mai zice şefa ANES.

De asemenea, ea afirmă că morala întâmplării este: "Promovarea femeilor în orice domeniu al vieţii sociale poate aduce valoare adăugată şi bunăstare socială".

În final, aceasta spune că a căutat pe "Google Imagini" o poză cu "femeie pe motostivuitor", dar nu a găsit, afirmând: "Dacă cineva deţine în arhiva o astfel de fotografie, rog respectuos sa mi-o trimită".

Drăghici a fost ţinta glumelor în mediul online după ce, într-un interviu pentru PRO TV, ea a spus: "De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? De ce un bărbat nu poate fi om de servici?".