Sărbătoare, miercuri seară, în Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Bihor, dar nu pentru victoria din Parlament a preşedintelui lor, Liviu Dragnea, care a regizat dărâmarea Guvernului PSD chiar de către PSD.

După cum au anunţat chiar de la începutul săptămânii, social-democratele au celebrat Ziua Iei, cu o expoziţie de costume populare din Bihor şi un spectacol folcloric. Mai precis, PSD-istele au etalat, în curtea Muzeului Ţării Crişurilor din strada Armatei Române, 40 de costume populare din Bihor. Potrivit preşedintei interimare a OFSD Bihor, Stela Babău, toate costumele aparţin unor PSD-iste sau familiilor membrelor filialei.

 "Sărbătorim Ziua Iei şi tradiţia portului românesc, în mod special a celui din Bihor. OFSD Bihor împreună cu Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai organizăm acest eveniment, pentru care s-au adunat formaţii de dans şi cântec popular din tot judeţul", a declarat Babău pentru BIHOREANUL.

Întrebată dacă femeile social-democrate sărbătoresc şi succesul moţiunii de cenzură, Babău a evitat un răspuns: "Azi nu facem politică, azi sărbătorim ia".

În plus, PSD-istele prezente la eveniment, câteva zeci, s-au îmbrăcat în ii şi i-au servit pe toţi cei prezenţi, majoritatea membri ai partidului, cu plăcinte făcute în zona Beiuşului.

Pe lângă costumele populare vechi de câteva zeci de ani, expoziţia a cuprins şi creaţii noi. Este vorba de colecţia "Rustica", a designerului orădean Ioana Georgescu, care s-a inspirat în piesele de vestimentaţie create tocmai din motivele folclorice româneşti.

Cele mai multe aplauze le-au primit însă copiii, care au cântat melodii populare din Bihor şi au făcut demonstraţii de dansuri folclorice specifice unor diferite zone din judeţ.