La fel ca în turul I al alegerilor prezidenţiale, rezultatele exit-poll-urilor au făcut linişte la sediul PSD Bihor.

Cu un sfert de oră înainte de ora 21, în sediu erau preşedintele Ioan Mang, preşedintele executiv Petru Filip, şefa femeilor pesediste Lia Pop, liderul seniorilor Aurel Tărău, senatorul Florian Bodog, reprezentanţii aliaţilor din UNPR şi şefi de instituţii deconcentrate, precum Marius Rotar (directorul ITM Bihor) şi Békési Csaba (directorul AJOFM Bihor).

La ora 20.50, la sediu a ajuns proaspătul europarlamentar Emilian Pavel, care a adus informaţii neoficiale calde: "Victor Ponta 50,7%, cu tot cu diaspora". Pesediştii au dat însă impresia că nici nu ştiau dacă să se bucure sau nu de "pronosticul" adus de Pavel, adică dacă să considere acest scor bun sau prea mic. După ora 21 şi-au dat seama însă că estimarea era, de fapt, una optimistă.

Cu ochii pe Antena 3, care a prezentat sondajul Sociopol, PSD-iştii aproape că au exclamat un "pfuai" general când au aflat estimările: 50,9% pentru Ponta, 49,10% Iohannis. Deşi n-au mutat pe un alt canal TV, social-democraţii s-au interesat de alte rezultate de sondaje pe internet. Însă nici unul n-a îndrăznit să analizeze cu voce tare cifrele.

Singurul care zâmbea dintre toţi pesediştii era preşedintele Ioan Mang. De altfel, văzându-şi colegii cu feţele lungi, acesta i-a şi îndemnat: "Zâmbiţi, măi!". "Suntem obosiţi...", a fost replica primită.

"Scorul strâns arată că miza este foarte importantă, iar cei care au susţinut regimul Băsescu nu vor să plece", a declarat Mang jurnaliştilor orădeni. Preşedintele PSD Bihor a precizat că este optimist: "Diferenţa este acum undeva la 200.000. Înseamnă că şansele mai mari de a câştiga le are Victor Ponta".

După ce jurnaliştii au oprit microfoanele, Mang a mai declarat că este surprins de numărul mare de români din străinătate care au stat chiar şi 7 ore la coadă pentru a vota. "Dumneavoastră aţi sta?", i-a întrebat el pe ziarişti, în timp ce BIHOREANUL l-a provocat să răspundă dacă el ar face asta. "Dacă aş locui în străinătate definitiv, nu. Nu mi se pare nici moral", a completat Mang.

De cealaltă parte, senatorul Florian Bodog s-a arătat destul de îngrijorat. "Mă aşteptam la o diferenţă mai mare. Sunt rezervat, din momentul de faţă se poate întâmpla orice", a declarat parlamentarul.

La rândul său, Petru Filip a declarat că este necesară aşteptarea rezultatelor finale, dat fiind că sondajele electorale au o marjă de eroare de 4%.

Pe de altă parte, despre ziua alegerilor în Bihor Ioan Mang a spus că primele estimări arată o prezenţă de peste 300.000 de persoane, nemaiîntâlnită "din 1990 sau 1992". Cât despre incidente, şeful PSD Bihor a spus că a auzit de nişte autocare care ar fi adus turişti la vot în Oradea, dar nu cunoaşte mai multe detalii.