Social-democrații bihoreni au aplaudat rezultatele exit-poll-urilor alegerilor locale și europarlamentare aflate duminică seară, de la televiziunile centrale, și care arată că PSD-PNL au obținut peste 50% dintre mandatele pentru Parlamentul European, iar partidul condus de Marcel Ciolacu are 35% dintre consiliile județene.

Înainte de închiderea urnelor, de la ora 22, la sediul PSD Bihor de lângă Parcul 1 Decembrie erau prezenți liderii organizației și, totodată, principalii candidați, Aurel Mohan (aspirant la președinția CJ Bihor) și Adrian Madar (în cursă pentru Primăria Oradea), și numeroși colegi de partid.

Spre deosebire de vremurile în care organizația era condusă de Ioan Mang, duminică seară toate ușile încăperilor din sediul partidului erau deschise. PSD-iștii chiar le-au spus jurnaliștilor orădeni că au transparență totală față de presă, aluzie directă la vremurile trecute, când Mang și acoliții săi obișnuiau să stea în spatele unor uși închise. De altfel, duminică seară, fostul șef al PSD Bihor nici nu a fost prezent la sediul partidului. 

Cel mai bine dispus PSD-ist părea chiar Madar, care a fost mai mereu cu zâmbetul pe buze și și-a îndemnat și colegii să zâmbească.

Guvernarea PSD-PNL să meargă mai departe!

La ora 22, cele două televizoare mari din sediul partidului difuzau imaginile posturilor Realitatea TV și Antena 3 CNN, dar sonorul doar de la cel din urmă. Când au văzut pe ecrane că PSD-PNL au obținut 54% la alegerile europarlamentare, social-democrații bihoreni, majoritatea îmbrăcați în cămăși albe, au aplaudat puternic.

Și sondajul privind reușita la consiliile județene, în ce privește listele de aleși, i-a făcut să aplaude, chiar dacă nu la fel de furtunos, PSD-iștii fiind cotați drept câștigători a peste 35% dintre sufragii. 

Înfrângerea dură a Gabrielei Firea la București nu a părut să aibă rezonanțe la PSD Bihor. 

„La nivel național, coaliția PSD-PNL și-a îndeplinit obiectivul. Are peste 50% la alegerile europarlamentare. Și ce mai știm, tot după exit-poll, că Partidul Social Democrat este pe primul loc la vot politic pentru consiliile județene. Dar detalii probabil că o să știm dimineață”, a declarat președintele PSD Bihor, Aurel Mohan.

Întrebat cum comentează aceste rezultate, candidatul a vorbit despre viitor: „Cetățenii, este clar, și-au arătat opțiunea. Țara merge pe drumul cel bun. Acest guvern condus de PSD, de premierul Marcel Ciolacu, are o orientare pozitivă și acesta este trendul pe care trebuie să meargă și pe mai departe”.

Adrian Madar s-a arătat în continuare optimist și pentru rezultatele din Bihor, chiar dacă ceva mai nuanțat decât a făcut-o duminică dimineață. „Nu cunoaștem încă rezultatul scorului în municipiul Oradea. Prin urmare, vreau să rămân în nota rezervat-optimistă pe care am avut-o de dimineață, când am spus că așteptăm cel mai bun scor pentru PSD în municipiul Oradea, din era alegerilor democratice”, a declarat candidatul PSD la Primăria Oradea.

Bucuroși și de prezența la vot

Atât Mohan, cât și Madar au apreciat prezența la vot a românilor, de 50% la nivel național pentru alegerile locale, respectiv 52% la europarlamentare. „Din toate știrile se preconizează o prezență mai mare decât în 2020 și este un lucru benefic pentru democrație”, a declarat liderul PSD Bihor.

„Și eu vreau să mulțumesc orădenilor care s-au mobilizat și au ieșit la vot. Cred că au înțeles foarte bine ce înseamnă democrația, sau mai bine decât în urmă cu patru ani. Consider că avem și noi o mică parte de vină, să-i spun așa, prin mesajele care le-am transmis, pozitive și de mobilizare”, l-a completat Madar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!