Reprezentanţii PSD din Consiliul Local Oradea se vor opune proiectului de construire a unei parcări supraetajate în spatele Muzeului Iosif Vulcan, cu ieşiri în străzile Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr, pe motiv că o astfel de investiţie nu este necesară, dat fiind că în apropierea ei se mai construiesc alte parcări. Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă, de liderul grupului PSD din CL Oradea, Liviu Sabău Popa. 

Prea multe parcări?

"Ni s-a spus că strada Aurel Lazăr va fi pietonală. Ne întrebăm atunci dacă poţi să ai o parcare pe o stradă pietonală. De asemenea, nu ştim care este situaţia juridică a terenurilor şi care este utilitatea parcării, având în vedere că în apropiere, dincolo de Crişul Repede, se construieşte parcarea de pe strada Independenţei. În plus, avem şi parcarea din spatele Tribunalului şi se doreşte construrea unei parcări şi la stadionul Voinţa", a declarat Liviu Sabău Popa.

Tototdată, acesta s-a întrebat, retoric, în faţa jurnaliştilor, de ce n-au început lucrările la parcarea de la fosta bază Voinţa, dat fiind că clubul sportiv a fost evacuat de ceva timp. De ce n-a adresat întrebarea Primăriei, PSD-istul n-a mai lămurit.

Proiecte vechi

Pe de altă parte, acelaşi Sabău Popa a amintit că proiectul construirii unei parcări în curtea interioară a Primăriei, anunţat recent de primarul Ilie Bolojan, a mai fost vehiculat în 2008. "Ne bucurăm că acest proiect a fost repus pe tapet, dar extrem de aproape de Primărie avem şi parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu", a mai spus PSD-istul, îndoindu-se astfel şi de utilitatea acestei parcări.

Totodată, acesta a mai amintit că alte proiecte de investiţii anunţate de Primărie n-au devenit realtiate. De pildă, construcţia unui bloc ANL în curtea Spitalului Municipal, cu locuinţe pentru medici, care ar fi trebuit să înceapă în acest an. Totuşi, lucrările n-au demarat încă.

Au "ars" banii de gaz...

În aceeaşi conferinţă de presă, PSD-istul a criticat Termoficare Oradea şi Primăria că a folosit banii necheltuiţi din fondul primit anul trecut pentru plata în avans a alimentării cu gaz în investiţii în oraş. Social-democraţii au descoperit acest lucru acum, când Primăria a transmis Guvernului o solicitare de 40 de milioane de lei, tot pentru gaz.

"Am întrebat ce s-a întâmplat cu banii de anul trecut, care au fost un ajutor nerambursabil. Răspunsul a fost că Termoficare a returnat la jumătatea anului 25 de milioane de lei şi au fost folosiţi cu altă destinaţie spre diverse alte obiective", a declarat consilierul PSD. Social-democraţii cred că banii ar fi trebuit folosiţi de Termoficare ca subvenţie şi, astfel, ar scădea facturile orădenilor.