După ce Consiliul Local a votat că nu mai permite accesul gratuit în Parcul Salca III, iar terenurile vor fi administrate de CSM Oradea, care va încasa şi taxele de acces, PSD-iştii din forul legislativ orădean cer ca parcul să fie împărţit şi cu asociaţiile sportive orădene.
Consilierii Liviu Sabău Popa şi Adrian Negrea au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că vor depune un proiect de hotărâre care să prevadă gratuităţi pentru ONG-uri. "Noi, ca grup PSD, vom depune un proiect privind accesul gratuit în parcul Salca al asociaţiilor sportive, până la ora 19. Nu mi se pare corect ca părinţii copiilor ce vor să facă sport să plătească pentru închirierea acestor terenuri, atâta timp cât plătesc taxe şi impozite din care se realizează aceste investiţii", a declarat Negrea.
Proiectul va prevedea acces gratuit pentru asociaţiile sportive şi în sălile de sport ale şcolilor din oraş.
Asociaţiile vor trebui să prezinte documente justificative pentru caracterul sportiv şi, de asemenea, vor trebui să se programeze la accesul pe terenuri.
Întrebaţi de ce nu cer, mai bine, acces gratuit pentru toţi copiii în Parcul Salca III ci doar pentru cei "înregimentaţi" în asociaţii, PSD-iştii s-au arătat în asentimentul Primăriei şi au spus că, într-o asemenea organizare, parcul va fi mereu ocupat de aceiaşi sportivi. "Sunt anumite persoane care vin şi ocupă aceste terenuri. Aşa se întâmplă în Parcul Bălcescu, după ora 17.30 nu ai unde să te joci, sunt echipe care stau câte şase-şapte ore", a precizat Liviu Sabău Popa.
În aceeaşi conferinţă de presă, cei doi PSD-işti au cerut Primăriei să reabiliteze stadionul municipal Iuliu Bodola, care astfel ar putea servi ca gazdă pentru evenimente de amploare, criticând totodată faptul că ediţia din acest an a Toamnei Orădene a fost înghesuită în Cetate.
De asemenea, Liviu Sabău Popa i-a cerut primarului Ilie Bolojan să respecte solicitarea Prefecturii şi să introducă pe ordinea de zi a Consiliului Local regulamentul privind aplicarea unor cote adiţionale de impozitare pentru clădirile care nu respectă o anumită înălţime ori frontul stradal. Potrivit PSD-istului, printr-o adresă transmisă în luna iulie, prefectul Ioan Mihaiu a cerut Consiliului Local să revoce regulamentul cu pricina în următoarea şedinţă de Consiliu Local, iar de atunci s-au ţinut trei întâlniri, una ordinară şi două extraordinare, fără ca revocarea să fie dezbătută. "Solicităm ca în prima şedinţă ordinară de Consiliu Local să se repună acest regulament pe ordinea de zi", a precizat social-democratul.