Dacă toţi aleşii locali vor sprijini o propunere a grupului PSD, elevii orădeni cu note mari sau care provin din familii sărace vor putea primi lunar burse de la Primărie. Social-democraţii urmează să depună la Consiliul Local un proiect în acest sens şi speră că şi colegii liberali şi UDMR-işti le vor susţine ideea.

"Urmează să depunem la secretariatul Consiliului Local o propunere pe care am mai făcut-o şi când a fost dezbaterea publică pe buget, pentru includerea în bugetul pentru acest an a unui sistem de burse pentru elevii din Oradea", a declarat liderul grupului PSD din Consiliul Local Oradea, Liviu Sabău Popa, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat şi că Oradea nu trebuie să privească prea departe pentru a lua un exemplu de regulament, ci doar la Aleşd, unde datorită consilierului local Cătălin Mănoiu, între timp decedat, elevii cu medii peste 8,50 primesc lunar burse de performanţă în cuantum de 100 de lei.

Dacă regulamentul pe care PSD-iştii îl propun va primi votul Consiliului Local, elevii orădeni ar putea beneficia de patru tipuri de burse lunare. Mai precis, cei care participă la olimpiade naţionale sau internaţionale vor primi câte 100 de lei lunar, iar cei cu media generală de peste 9,50 câte 75 de lei pe lună. PSD vrea să mai acorde burse de studiu, de câte 55 de lei pe lună, şi burse sociale, în cuantum de 50 de lei lunar. Criteriile exacte pentru acordarea burselor vor fi stabilite prin regulamentul ce va fi supus votului Consiliului Local.

"În total, am luat în calcul 3050 de burse, iar pentru ele Primăria ar plăti anual aproximativ 2 milioane de lei", a declarat PSD-istul Adrian Negrea (foto), în aceeaşi conferinţă de presă.

Dacă proiectul PSD va trece, bursele se vor aloca chiar din anul şcolar 2017-2018, care va începe în septembrie.