Guvernul a anunţat, după şedinţa de miercuri, numirea în funcţia de subprefect al judeţului Bihor a lui Emilian Pavel, despre care BIHOREANUL arăta, la jumătatea lunii trecute, că a fost propus de organizaţia judeţeană a PSD pentru această poziţie.

Decizia a fost adoptată "la pachet" cu altele, privind eliberarea din funcţii a unor prefecţi şi/sau subprefecţi din alte judeţe şi respectiv numirea în locul lor a altor persoane, conform înţelegerilor dintre formaţiunile care alcătuiesc Guvernul, adică PSD, PNL şi UDMR.

În Bihor, Emilian Pavel devine al doilea subprefect al judeţului, alături de cel din partea UDMR, Botházy Nándor, urmând să ocupe poziţia vacantată prin demisia fostului subprefect USR Daniel Palaghianu.

Emilian Pavel (38 ani) este de profesie inginer, absolvind Facultatea de Tehnologia Informaţiei şi un masterat la Facultatea de Protecţia Mediului, ambele din cadrul Universităţii Oradea, iar în perioada 2014-2019 a fost europarlamentar din partea PSD.

Din toamna anului 2020, Emilian Pavel este consilier municipal în Oradea, după ce a candidat fără succes la funcţia de primar, obţinând 7,74% din voturile alegătorilor.

De altfel, propunerea lui ca subprefect al judeţului Bihor, afirmă surse din partid, a fost făcută în compensaţie pentru faptul că s-a "sacrificat" candidând la Primărie în schimbul promisiunii că va fi pus pe o poziţie eligibilă pe lista de candidaţi a PSD Bihor la Camera Deputaţilor, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

Fiu al unui alt fost reprezentant important al PSD Bihor, Florian Pavel, fost director al Direcţiei Agricole şi apoi al APIA Bihor, Emilian Pavel are o avere consistentă, deţinând terenuri în Băile Felix şi Girişu Negru – Tinca.

Cel mai probabil, noul subprefect Emilian Pavel ar urma să depună jurământul şi să-şi preia funcţia în cursul zilei de joi.