PSD-istul Marius Rotar, fostul şef al Vămii Borş, a fost instalat, vineri, în funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Ceremonia, la care au participat atât angajaţi ai ITM, cât şi cei doi adjuncţi ai instituţiei, a fost deschisă de prefectul Claudiu Pop, care a citit ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin care fostul şef al ITM, PDL-istul Nicolae Hoduţ, a fost mutat definitiv, la cerere, în funcţia de inspector şef adjunct responsabil cu domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă.

Pop i-a mulţumit lui Hoduţ pentru că, "împreună cu echipa pe care a coordonat-o a făcut din această instituţie una de referinţă în cadrul judeţului Bihor". "Vreau să le mulţumesc pentru activitatea desfăşurată în slujba tuturor societăţilor şi angajaţilor din judeţul nostru", a spus Pop.

Prefectul a citit, apoi, ordinul de delegarea temporară a atribuţiilor de conducere lui Marius Rotar, ca inspector de gradul 2, cu caracter temporar, pe o perioadă de cel mult 6 luni. Rotar urmează să ocupe noua funcţie începând cu data de 1 ianuarie, iar adjuncţii săi vor fi Nicolae Hoduţ şi Nadia Racz.

Întrebat de jurnalişti care sunt obiectivele sale în calitate de şef al ITM, Marius Rotar a spus că se va concentra pe o mai bună comunicare cu angajatorii, dar şi că va milita pentru eradicarea muncii la negru.

"Colectivul de la ITM este un colectiv care merită tot respectul. Trebuie în schimb continuate, amplificate dialogul şi colaborarea între ceea ce se numeşte activitate în domeniul privat şi ceea ce se numeşte acivitate de control, siguranţa muncii. Pentru că numai din colaborarea asta lucrurile pot să continue, să meargă spre bine", a spus Rotar.

Inginer de profesie, Marius Rotar a lucrat mai mulţi ani în sistemul vamal, unde cea mai mare funcţie pe care a deţinut-o a fost cea de şef al Vămii Borş, apoi a intrat în sfera privată, investind în imobiliare. Membru PSD de câţiva ani, el a fost ales consilier judeţean în vara acestui an.

Cum noua funcţie este în incompatibilitate cu cea de ales judeţean, Rotar va trebui să renunţe la cea din urmă calitate. Locul său în Consiliul Judeţean urmează să fie luat de Traian Costa, jurist, următorul pe lista de candidaţi a PSD Bihor.