Marţea trecută, unul dintre site-urile PSD Bihor lansate pe piaţă sub "acoperirea" că ar fi de ştiri a anunţat că "Bastionul anti-Covid de la Spitalul Judeţean a căzut", anunţând cu satisfacţie, pe surse "din interior", că ar fi fost contaminată "şi secţia de reanimare şi blocul operator după ce un pacient confirmat ulterior cu coronavirus a fost internat şi operat zilele trecute", iar "conducerea oraşului şi DSP Bihor tac", la final adăugând că "ştirea este în curs de actualizare".

Bineînţeles, totul a fost un fake şi nici până vineri pretinsa "ştire" nu a fost "actualizată", de fapt corectată.

Nu de alta, dar nu a fost contaminată nici secţia de reanimare, nici "blocul operator" (unul dintre multele pe care, de fapt, spitalul le are), şi niciunul dintre medici n-a fost infectat.

Adevărul e mult mai banal: orice pacient care necesită o intervenţie urgentă (iar cel cu Covid avea o ocluzie intestinală care, neoperată, însemna deces 100%) este considerat din start suspect la Judeţean, unde personalul e echipat şi instruit să acţioneze ca atare.

Ce este mai grav e că "ştirea" a avut ca sursă un doctor membru PSD, care ştia toate astea, dar nu s-a abţinut să nu arunce fake-ul pe piaţă, laolaltă cu scribii de partid. Ciuma roşie, mai rea decât Covid-ul...