PSD Oradea vrea interzicerea maşinilor şcolilor de şoferi conduse de elevi la orele de vârf pe şoselele din oraş.

"O nemulţumire majoră a orădenilor este legată de trafic. Înţelegem că se lucrează şi că pentru progres trebuie să existe şi un disconfort, dar credem că putem veni cu mici măsuri care să ajute la fluidizarea traficului în Oradea", a declarat preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, miercuri, într-o conferinţă de presă, în care a cerut totodată despăgubiri din partea Termoficare SA pentru orădenii cărora nu li se furnizează căldură ori apă caldă.

Cea gândită de PSD-işti este scoaterea din trafic a maşinilor şcolilor de şoferi în timpul orelor de vârf. "Chiar eu am păţit ieri dimineaţa, la ora 7.55, în sensul giratoriu de la Colors, de pe Bulevardul Dacia: o maşină de şcoală căreia i-a murit motorul de trei ori bloca şi mai mult traficul", a precizat liderul social-democraţilor orădeni.

Liviu Sabău-Popa a admis că propunerea nu este una care să decongestioneze traficul, dar ar ajuta la relaxarea acestuia. Potrivit liderului PSD Oradea, Consiliul Local poate să reglementeze, prin Comisia de Circulaţie, traficul pe raza municipiului. 

"Vom elabora o propunere ca în intervalele orare 07.30 – 09.00 şi 15.30-17.00 să fie interzisă pe raza oraşului circulaţia maşinilor de şcoală auto conduse de altcineva în afară de instructor. La cum e oraşul în momentul de faţă şi cum vom continua şi anul viitor cu lucrări de infrastructură, măcar atât să ne protejăm şi noi. Nici pentru elevi nu e bine că fie timoraţi şi claxonaţi de ceilalţi şoferi", a spus acesta.

Preşedintele PSD Oradea a precizat că ar exista şi varianta interzicerii maşinilor de şcoală conduse de elevi doar în zonele aglomerate ale oraşului.

Aleşii social-democraţilor vor înainta propunerea finală cel mai probabil în şedinţa ordinară de Consiliu Local din luna noiembrie.