Nemulţumiţi că, pentru al doilea an, Consiliul Local Oradea a ieftinit gigacaloria, dar fără efecte în buzunarele cetăţenilor, ci doar în reducerea subvenţiei, social-democraţii orădeni vin cu o propunere către celelalte partide din guvernarea locală. "Milităm pentru introducerea unei subvenţii bazate pe venituri. Nu considerăm că este normal ca un orădean cu venituri mici să aibă aceeaşi subvenţie cu unul care nu are probleme cu veniturile", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa.

Social-democratul a spus că el şi colegii săi au luat în calcul şi propunerea subvenţiei diferenţiate în funcţie de numărul de locuinţe deţinute, astfel încât orădenii cu mai multe apartamente sau case să plătească un preţ mai mare decât cei cu o singură locuinţă. "Ar suferi însă tânărul care stă în chirie, pentru că cei cu mai multe locuinţe de regulă dau în chirie aceste imobile", a mai spus şeful PSD Oradea.

Astfel, PSD-iştii le cer politicienilor din celelalte partide locale să analizeze şi ei această opţiune, ca să poată fi implementată printr-un consens politic.

Tototdată, Sabău-Popa a prezentat şi un alt proiect al social-democraţilor orădeni, pe care, susţine el, partidul l-a susţinut prin fostul viceprimar PSD Ovidiu Mureşan. "Pentru a compensa o subvenţie mai mare, ar trebui ca energia electrică ce se produce la Electrocentrale să se pompeze direct în Parcul Eurobusiness", a spus social-democratul, arătând că aşa firmele din parc ar putea face economii, iar Electrocentrale ar obţine venituri suplimentare.

În aceeaşi conferinţă de presă, consilierul local PSD Adrian Stângă a criticat, la fel ca în şedinţa de luni, faptul că diminuarea de tarif a gigacaloriei nu se regăseşte în buzunarele cetăţenilor. De asemenea, stângă a mai spus că Termoficare ar fi trebuit să reducă preţurile din facturile orădenilor pentru zilele în care nu a furnizat căldură.

Cu o vânătoare pe an, nu se face primăvară în Aeroport!

Pe de altă parte, Liviu Sabău-Popa le-a arătat jurnaliştilor orădeni două fotografii făcute la Aeroportul Oradea: una în weekend, când aeroportul era plin cu avioanele invitaţilor lui Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc, iar una de marţi, cu acelaşi loc gol-goluţ.

"O vânătoare pe an nu justifică o investiţie de 20 de milioane de euro. (...) Cei din Consiliul Judeţean oricum au proiecte puţine, măcar să se concentreze pe ele", a spus social-democratul, făcând un apel către liderii judeţului să aducă în Aeroportul orădean companii care să opereze curse externe.