PSD Bihor şi-a prezentat, marţi, echipa de candidaţi la Consiliul Judeţean şi proiectele pentru judeţ. Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, i-a prezentat pe primii 15 ocupanţi ai listei, dintre care majoritatea au fost chiar prezenţi în faţa jurnaliştilor. O absenţă notabilă a fost Ana-Maria Tiron, secretarul executiv al PSD Bihor şi o apropiată a lui Mang, pe care acesta a şi scuzat-o că este ocupată la partid cu chestiuni organizatorice.

Evenimentul a avut loc în faţa porţilor închise de la fosta Garnizoană. Motivul pentru care social-democraţii au ales acest loc a fost explicat de Ioan Mang, care speră să obţină şi preşedinţia CJ Bihor.

"Am ales să venim în faţa clădirii fostei Garnizoane pentru că reprezintă pentru noi două lucruri evidente. Primul: ce n-a reuşit în 8 ani administraţia PNL să realizeze, finalizarea clădirii Muzeului. Al doilea: pentru că în acest mod noi arătăm că ştim ce trebuie făcut în judeţul Bihor şi ne angajăm în faţa cetăţenilor că vom muta Muzeul Ţării Crişurilor în noua clădire în decurs de maxim doi ani, încercăm până la finele lui 2017", a declarat Mang.

PSD mai promite asfaltarea tuturor drumurilor judeţene de pământ, în prezent circa 7 kilometri, şi de piatră, aproximativ 150 kilometri, până în 2020, înfiinţarea de parcuri industriale în judeţ şi de puncte de colectare a produselor agricole, dar şi continuarea tuturor proiectelor deja începute de CJ Bihor.

O altă promisiune măreaţă a social-democraţilor bihoreni, ultima pe lista de obiective din pliantul electoral PSD, este "iniţierea procedurilor" pentru construirea unui nou stadion. "Dorim să iniţiem procedurile pentru a construi un stadion undeva în jurul municipiului Oradea, un stadion cu minim 30.000 de locuri, care să fie util pentru organizarea de evenimente sportive, cât şi evenimente artistice de anvergură. Astăzi, Oradea nu are o astfel de locaţie în care să se poată desfăşura evenimente artistice de mare amploare", a spus Mang.

Social-democraţii mai vor un parteneriat cu Universitatea din Oradea şi Primăria Oradea, pentru dezvoltarea campusului universitar şi înfiinţarea unui institut de cercetări în tehnologii care să pregătească specialiştii căutaţi în companiile bihorene şi să creeze condiţiile "ca la sfârşitul facultăţii, cei mai buni studenţi să rămână în Oradea". Totodată, Mang a mai promis că, împreună cu europarlamentarul Emilian Pavel, va deschide un Biroul Regional Permanent al CJ Bihor la Bruxelles.

După ce şi-a lăudat colegii candidaţi, şeful PSD Bihor a spus că este încrezător că PSD va obţine mai multe mandate în Consiliul Judeţean decât are în prezent, 12 la număr.