PSD Oradea propune Administraţiei Domeniului Public, care a lansat recent în dezbatere publică tarifele de acces la Aquapark-ul Nymphaea, să le ofere locuitorilor municipiului un tarif redus. Argumentul adus de social-democraţi este că, fiind vorba de o investiţie publică, orădenii au contribuit financiar.

"Diferenţa între noi şi alte aquapark-uri din ţară este că noi nu suntem privaţi, este o investiţie publică. Dacă împărţim suma de 56 de milioane de lei, contribuţia din bugetul local în proiect, la 200.000 de orădeni, rezultă că 280 de lei a plătit fiecare cetăţean, inclusiv copiii de şcoală, pentru această investiţie. Nu vrem gratis, dar orădenii au plătit deja şi ni se pare normal să aibă facilităţi", a declarat şeful PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul social-democraţilor orădeni a spus că, deşi tarifele propuse de ADP se încadrează în media naţională a tarifelor de acces în aquapark-uri, Nymphaea este singurul complex de acest gen construit din bani publici şi tot orădenii vor fi cei care vor suporta în primii ani de funcţionare şi cheltuielile de întreţinere. "Repet, nu vrem gratis, dar orădenii au contribuit deja cu bani şi vor mai contribui", a adăugat Sabău Popa.

În schimb, a spus PSD-istul, pensionarii orădeni ar trebui să aibă acces gratuit măcar două zile pe săptămână la Ştrandul Ioşia, "pentru că din munca lor s-a construit acest ştrand".