Operatorul de salubritate RER Vest a demarat campania anuală de igienizare a recipientelor de colectare a deșeurilor din incintele asociațiilor de proprietari din Oradea.

În următoarele luni, toate pubelele și containerele folosite de orădenii de la blocuri vor fi spălate automatizat.

RER Vest folosește o autospecială anume creată pentru asta, care igienizează un containere sau două pubele simultan, după ce recipientele au fost golite. Ele sunt spălate cu apă caldă și o soluție specială, iar la final dezinfectate.

„Pentru a avea siguranța că toate pubelele sunt curate, vor fi spălate inclusiv recipientele destinate colectării deșeurilor reciclabile, adică cele galbene și verzi, chiar dacă acestea, dacă sunt respectate regulile colectării separate, ar trebui să fie curate și uscate”, a transmis Primăria Oradea.

RER Vest le reamintește orădenilor care locuiesc la bloc că în containerele galbene se depozitează doar deșeuri reciclabile precum plastic, metal, hârtie și carton: PET-uri, cutii din carton, ambalaje din carton ale produselor alimentare, recipientele pentru șampon, gel de duș, golite și pliate sau strivite.

Recipientele verzi sunt destinate ambalajelor din sticlă, adică borcane și sticle, clătite, fără capace din metal, în timp ce pubela maro este doar pentru deșeurile biodegradabile precum resturi de pâine, cereale, resturi vegetale, zaț de cafea, rămurele mărunțite, coji de ouă, hârtii umede, dar nu cu substanțe chimice.

Containerul negru este destinat depozitării deșeurilor reziduale precum veselă spartă, excrementele animalelor de companie, păr și blană, mucuri de țigară, produse de igienă, resturi de carne, oase și produse lactate, grăsimi și uleiuri – dacă nu se colectează separat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!