Cunoscutul liberal Viorel Cataramă acuză că în PNL există o grupare care vrea ca primarul de Oradea, Ilie Bolojan, să preia conducerea partidului şi "să îngroape" PNL într-o coaliţie condusă de Dacian Cioloş

Informaţia a fost publicată de site-ul ziare.com, care, citand agentia de stiri Mediafax, arata ca la nivelul organizatiilor judetene exista o adevarata furie legata de faptul ca PNL nu a incercat nici macar sa isi asume formarea Guvernului dupa demiterea premierului Mihai Tudose.

"La nivelul organizatiilor judetene exista o stare de nemultumire profunda, furie pentru ca PNL nu si-a asumat formarea Guvernului, desi existau premisele pentru acest lucru si se putea forma o majoritate parlamentara, din PNL, USR, PMP, UDMR, minoritati si parlamentarii Puterii nemultumiti de Liviu Dragnea. Toata lumea isi pune intrebarea de ce nu s-a actionat", a declarat Catarama.

Acesta spune ca explicatia a gasit-o in vizitele facute la organizatiile din tara, si anume formarea unei grupari care vrea sa preia conducerea partidului, "o grupare formata din indivizi slabi, fara coloana vertebrala, fara calitati de lideri".

"Ce urmareste aceasta grupare? Fie in luna martie a acestui an, ca eventuala condamnare a lui Ludovic Orban, fie anul viitor, dupa alegerile europarlamentare, unde se vor stradui ca PNL sa obtina un scor mic, sa il instaleze in functia de presedinte interimar pe Ilie Bolojan, care sa fie de acord cu formarea unei coalitii conduse de domnul Dacian Ciolos, din care sa faca parte si PNL", a mai spus Catarama.

Liberalul sustine ca aceasta grupare pro-Bolojan formata in interiorul PNL a influentat in mare masura decizia PNL de a nu prezenta un candidat propriu pentru functia de premier la consultarile cu seful statului.

"Nu doresc sa dau nume in acest moment, ci sa trag un semnal de alarma ca PNL poate castiga alegerile singur, in lupta directa cu PSD. Cei care se opun ar trebui sa fie considerati inamici publici ai partidului, pentru ca vor sa ingroape PNL intr-o coalitie condusa de Ciolos. Mai mult, acestia se opun unei ideologii clare de dreapta, pentru a fi un numar cat mai mare de nemultumiti fata de acest partid", arata Catarama.

Omul de afaceri liberal sustine ca Dacian Ciolos ar sti de acest plan si ca de aceea a si anuntat ca formeaza un partid pe baza Platformei Romania 100.