Teatrul Basca din Timişoara prezintă la Oradea spectacolul Puf Buf, realizat cu copii fără auz. Evenimentul va avea loc, miercuri, de la ora 17, în sala de evenimente a ERA Park.

"Cu multă pasiune, răbdare şi perseverenţă, artiştii de la Teatrul Basca au lucrat în ultimele luni la primul spectacol realizat cu copii fără auz, în cadrul proiectului "Dincolo de cuvinte". Spectacolul Puf buf aduce pe scenă 12 copii surzi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Constantin Pufan" din Timişoara. Un teatru de tip bufonadă, plin de culoare, muzică originală, veselie, potrivit atât pentru copii cât şi pentru adulţi, cam aşa s-ar traduce în câteva cuvinte Puf buf", au transmis organizatorii.

Spectacolul propune o călătorie prin diferite colţuri ale lumii, în căutarea unui sens, unui sunet, sau a unei stări, folosind costume colorate, muzică, mişcare, şi fără cuvinte.

Intrarea este liberă, dar se acceptă donaţii. 

Teatrul Basca precizează că proiectul "Dincolo de cuvinte" vine ca un răspuns la o cerere a unui grup de persoane surde din Timişoara de a aduce cultura în viaţa lor. "Deşi persoanele cu diferite deficienţe de auz, văz sau locomotorii, nu frecventează spaţiile sau evenimentele culturale din oraş, unele dintre ele şi-ar dori asta, dar din lipsa accesibilizării renunţă".

"Dincolo de cuvinte" este un proiect derulat de Asociaţia Solidart (teatrul Basca), şi finanţat prin programul "În stare de bine", susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!