Progresul tânărului pugilist orădean Rareş Macaru este tot mai vizibil în ultima perioadă. La recentele Campionate Naţionale de juniori de la Craiova, boxerul clubului Gym Mar Strong, pregătit de antrenorul Viorel Crăciunea, a făcut din nou furori, astfel că în primele tururi ale categoriei 80 kg şi-a învins înainte de limită contracandidaţii.

În prima fază l-a avut ca adversar pe Florian Iosif, de la BC Fălticeni, care a abandonat după numai 5 secunde de dispută. În faza următoare adversar i-a fost Dan Cărămiziu, de la CS Slatina, sportiv de care a trecut tot prin abandon, în repriza a III-a.

În finală, pugilistul orădean l-a întâlnit pe Adrian Mihai, de la Chimia Râmnicu Vâlcea, cel care, cu ajutorul arbitrilor, s-a impus, în cele din urmă, la puncte, decizie 5-3. "Deja cu o seară înaintea finalei ştiam că dacă Rareş nu câştigă prin abandon, nu va avea nicio şansă de victorie la puncte, Adrian Mihai fiind preferatul organizatorilor. Rareş l-a învins de altfel pe acesta cu puţin timp în urmă, în finala Cupei României. Acum însă, n-a fost posibil", a declarat antrenorul Viorel Crăciunea.

Cu toate acestea, patronul CS Gym Mar Strong, Ion Marin, este optimist în privinţa sportivului său. "Rareş Macaru a avut un progres extraordinar într-o perioadă foarte scurtă de timp. Sperăm că el va deveni campion şi va fi selecţionat cât de curând la lotul naţional", a afirmat cunoscutul om de sport orădean.

La CN de box juniori de la Craiova au participat 157 de sportivi de la 50 de cluburi din ţară, iar la categoria 80 kg au fost prezenţi 9 sportivi.