Campionul naţional la box juniori Rareş Macaru se pregăteşte deja în vederea abordării competiţiilor din partea a doua a acestui an. Rareş Macaru, un tânăr şi foarte talentat pugilist orădean este component al clubului Gym Mar Strong şi şi-a dovedit în prima parte a acestui an din plin calităţile, fiind medaliat atât la Campionatul Naţional, cât şi în cadrul Cupei României.

Fiindcă doreşte să devină unul dintre cei mai buni pugilişti români, Rareş Macaru şi-a luat în serios activitatea de sportiv de performanţă şi a renunţat la o bună parte din vacanţa din această vară. Astfel, până la 1 august el îşi desfăşoară activitatea tehnico-tactică şi pregătirea fizică pe plan local, în Oradea, la sala Gym Mar Strong, sub atenta îndrumare a antrenorului său, Viorel Craciunea.

Pe data de 1 august, Rareş va intra într-un stagiu de pregatire comun la Ocna Şugatag cu lotul de sportivi de la CSS 2 Baia Mare. În aceste perioade, pugilistul orădean susţine sparinguri în compania unor sportivi locali.

Stagiile de pregătire sunt susţinute în vederea convocării la lotul naţional al României, dar şi în vederea participarii la Concursul Naţional de Toamnă pentru Tineret 2011.

După cum se ştie, la finele lunii mai, Rareş Macaru a obţinut titlul de vicecampion naţional la categoria 80 kg a juniorilor, la întrecerile Campionatului Naţional desfăşurate la Craiova. Atunci, sportivul s-a impus în primele tururi înainte de limită, însă în finală a fost învins la puncte de Adrian Mihai, de la Chimia Râmnicu Vâlcea.

Totodată, între altele, anul acesta pugilistul a obţinut o adevărată performanţă la întrecerile Cupei României la box pentru juniori, reuşind să ocupe prima poziţie în cadrul categoriei 80 kilograme.