Pugilistul orădean Rareş Gabriel Macaru a obţinut o frumoasă performanţă la întrecerile Cupei României la box pentru juniori. La competiţia desfăşurată la Brăila, sportivul clubului Gym Mar Strong a reuşit să ocupe prima poziţie în cadrul categoriei 80 kg.

Rareş Gabriel Macaru l-a avut ca adversar în primul tur pe Adrian Dian din Slatina, pe care l-a întrecut fără probleme, pentru ca în semifinale să lupte cu Iosif Florian din Fălticeni, dar nici acesta nu i-a pus probleme serioase. "Nu a fost un adversar greu", a spus orădeanul.

În finală, Macaru l-a întâlnit pe vicecampionul naţional de anul trecut, Ionuţ Mihai, din Râmnicu Vâlcea, pe care l-a depăşit din nou fără probleme.

Pugilistul orădean a avut o evoluţie fără greşeală la aceste întreceri, adjudecându-şi prima poziţie a categoriei 80 kg mult mai uşor decât se aşteptau şi antrenorul Viorel Crăciunea, dar şi managerul clubului, Ion Marin.

"E o mare performanţă pentru noi că din nou am reuşit să triumfăm într-o competiţie naţională. Prin aceasta nu facem altceva decât să demonstrăm că se poate face performanţă chiar dacă nu facem parte dintr-un club departamental", a declarat Ion Marin.

Managerul CS Gym Mar Strong intenţionează, de altfel, ca în acest an să organizeze la Oradea o gală pugilistică la care să participe sportivii de la cele mai titrate cluburi de box din România.

Din păcate, la întrecerile Cupei României de la Brăila, care au reunit la start 130 de sportivi, celălalt tânăr pugilist al clubului orădean, Romeo Macarie, participant la categoria 52 kg, a părăsit competiţia încă din primul tur.