Veste bună pentru iubitorii de animale din Oradea: la Grădina Zoologică din oraş s-a născut un pui de leu african, o femelă care a fost botezată Moja şi acum are 8 săptămâni. Numele a fost anume ales, pentru că în swahili, limba oficială din Tanzania şi Kenya, înseamnă "prima" sau "1".

"Ieri (n.r. luni) a împlinit 8 săptămâni, dar acum este într-o perioadă de carantină, medicul veterinar a început vaccinurile de imunizare. În ianuare vom încerca să o arătăm publicului", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, administratorul Zoo Oradea, Bimbo Tibor.

Moja s-a născut chiar la Zoo Oradea, fiind puiul femelei Zina, primită din Nyiregyhaza, şi al lui Ţuţu, leul născut tot la grădina orădeană, în urmă cu şase ani. De asemenea, acesta este primul pui al lui Zina care supravieţuieşte. "Au mai fost alţi pui, dar Zina a refuzat să-i crească. Pe acesta am reuşit să-l scoatem la timp, aşa că noi îl creştem de la vârsta de o zi. Are opt şedinţe de mâncare pe zi, iar de vreo zece zile am introdus şi cărniţa în dietă", a spus administratorul.

La fel ca restul animalelor de la Zoo, Moja va putea fi adoptată la distanţă de iubitorii de animale. "Cei care devin părinţii ei adoptivi până pe 15 februarie vor putea şi să facă nişte poze cu ea", a explicat Bimbo. Adopţia unui animal presupune ca părintele să plătească anual minimum 100 de lei, pentru hrana necuvântătorului.