Deputatul PSD Sorin Roman vrea să dea şoferilor puncte suplimentare pentru bună purtare. Împreună cu un coleg de partid din alt judeţ, Roman a propus o modificare a Codului rutier care deja a şi fost adoptată tacit de Senat şi urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Articolul gândit de cei doi pesedişti prevede ca, în compensaţie cu faptul că la 15 puncte de penalizare şoferilor indisciplinaţi li se suspendă permisul, şoferii cuminţi, care nu s-au ales cu puncte de penalizare de-a lungul unui an calendaristic, să beneficieze anul următor de 2 puncte "bonus".

Astfel, în doi ani de condus cuminte, asemenea şoferi ar putea aduna 4, în cinci ani ar cumula 10, iar în şapte ani şi jumătate 15 puncte suplimentare. Problema e că în ritmul acesta, un şofer care nu conduce câţiva ani din varii motive poate aduna, prin simpla neparticipare la traficul rutier, suficiente puncte "bonus" pentru boroboaţe pe care le-ar putea face ulterior fără a risca să rămână şi fără carnet.

Mai o folosire a telefonului mobil la volan, mai o nerespectare a indicatorului "Stop", ba chiar şi depăşirea vitezei legale cu peste 40 kilometri la oră ori intrarea pe contrasens...