Poliţiştii din Bihor fac razii în supermarketuri şi minimarketuri, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica felul în care cetăţenii respectă măsurile anti-Covid. Numai în cursul zilei de miercuri au fost aplicate aproape 100 de sancţiuni, cu amenzi în valoare totală de peste 10.000 de lei, după cum arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

Potrivit documentului, poliţiştii au făcut controale în Oradea, Beiuş, Aleşd, Salonta, Marghita şi localităţile arondate acestora. 58 de poliţişti au participat la acţiune, legitimând 303 persoane şi verificând 102 societăţi comerciale. De asemenea, în cadrul acţiunilor punctuale au fost verificate 42 de mijloace de transport.

"Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 11.250 de lei. Acţiunile de verificare vor continua la nivelul judeţului Bihor şi în următoarea perioadă, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19", arată comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască de protecţie, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi să nu se expună la riscuri.

"Purtaţi masca de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu. Evitaţi aglomerările de persoane, respectaţi numărul de persoane la un eveniment, vă protejaţi astfel pe dumneavoastră şi pe cei din jur", transmit aceştia.

Cetăţenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară apelând la linia TelVerde - 0800800165.