După aproape un an de când Spitalul Județean a „înghițit” fostul Municipal orădean, iar la șefia mega-spitalului astfel creat s-a instalat, ca manager „pe firmă”, dr. Gheorghe Carp, luna trecută acesta a reușit, în sfârșit, să găsească un purtător de cuvânt.

Tot „pe firmă”, mai precis pe PFA (Persoană Fizică Autorizată), a fost angajată pentru acest job tânăra Lisa Crăiuț, nimeni alta decât fiica ginecologului Doru Crăiuț, profesor la FMF, silit să plece de la Maternitate pe vremea când unitatea era condusă de Gavril Grebenișan, care îl prinsese cu nereguli, așa că din 2011 își conduce doar propriul spital privat.

Absolventă de management în Marea Britanie, masterandă în management sanitar şi totodată doctorandă în inginerie şi management la Universitatea din Oradea, Lisa Crăiuţ are o singură experiență profesională în sectorul public, astă-vară fiind numită consilieră a ministrului Sănătăţii, cel mai probabil datorită afilierii tatălui său la PSD, partidul din care face parte şi ministrul Rafila.

Problema e că, deși noua purtătoare de cuvânt e „în pâine” de trei săptămâni, până acum a reușit să rateze comunicarea publică a trei premiere reușite de medicii Spitalului Județean: o implantare percutanată de valve aortice la un pacient cardiac care nu putea fi operat, o rezecție tumorală endobronșică multicentrică la un pacient dublu asistat respirator, cu ventilație prin jet și oxigenare extracorporală, și o trombectomie la o pacientă ce suferise un AVC în somn.

În stilul acesta, la câte cuvinte „poartă” tânăra Crăiuț, nu-și mai schimbă Județeanul imaginea în veci...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!