Dacă vrei să faci baie în linişte şi să te relaxezi fără forfotă la aquaparkul Nymphaea, sâmbăta aceasta este cea mai potrivită zi. Prima ediţie a Nymphaea Aquafest nu a prea strâns muşterii în aquaparkul orădean. Dimpotrivă, pare să-i fi îndepărtat pe iubitorii de scaldă!

Cu toate că în ultimele weekend-uri cozile la intrare s-au întins pe zeci de metri şi în jurul prânzului era deja sold-out, atingându-se "plinul" de 1.850 de persoane, în prima parte a zilei de sâmbătă doar câteva sute de oameni intraseră la aquapark! La un moment dat, atmosfera semăna cu cea dintr-un resort de lux.

De dimineaţă nu a fost agitaţie deloc, iar la ora 13.10, în parcare mai erau locuri berechet. În interior, sute de şezlonguri stăteau unul peste altul, în vreme ce nici în bazine nu era defel înghesuială. "Gălăgie" era doar în faţa scenei, unde 10 tinere încercau să ţină pasul cu energica Giani, la o oră de zumba.

La ora 13.30, în bazinul cu valuri nu era nimeni. Contrar obiceiului, nici la tobogane nu trebuia să aştepţi prea mult, iar în general atmosfera a părut una relaxantă. Şi în interior atmosfera a fost calmă. În bazinul de copii, de pildă, pe mini-tobogane şi în corabia altădată asaltată de prichindei, în jurul orei 14, nu era nimeni. Şi terasele din incintă au dus lipsă de clienţi, fiind ocupate în proporţie de sub 20%.

Cel mai probabil oamenii au fost ţinuţi deoparte de preţul biletului de intrare: 100 lei pe persoană, indiferent de numărul de ore de scaldă. Asta pentru că, de la ora 18, festivalul include un concert Horia Brenciu. În ciuda unei campanii de promovare intense şi cu toate că în ultimele zile organizatorii au scăzut preţul de la 150 lei la 100 lei, orădenii nu s-au arătat prea doritori de distracţie.

"Sincer, eu mă aşteptam la asta. Orădenii nu prea vor să iasă din case şi să plătească atât de mult pentru scaldă, chiar dacă o să avem un concert", a spus un angajat al aquaparkului. "De obicei, în jurul orei 14, casele sunt deja blocate, şi nu mai putem lăsa oamenii să intre. De data aceasta, însă, suntem departe să atingem acest număr".

"O să vedeţi că mai încolo, după 17, o să vină lumea", a spus un alt angajat, mai optimist.

Pe lângă concertul cu Horia Brenciu, programat să se desfășoare între orele 18 și 19.30, pentru ziua de sâmbătă organizatorii au mai pregătit show-uri cu DJ Chrome (de la orele 11-13, 15-17), respectiv momente de Zumba cu îndrăgita Giani (orele 13-14, 17-18).