Mai mulţi localnici din Sîntandrei s-au arătat revoltaţi, luni seară, pe Facebook, după ce un consilier local din comună, Ciprian Fechetea, a postat pe Facebook o filmare care arată cum un consătean de-al lor deversează, fără jenă, dejecţii pe un câmp din spatele cartierului Tineretului, în apropiere de râul Crişul Repede şi la circa 200 de metri de case.

În filmarea cu pricina se vede cum dintr-o vidanjă conectată la un tractor curg dejecţii direct pe câmp. Întrebat de ce nu duce dejecţiile la staţia de epurare, aşa cum este firesc şi legal, tractoristul cu pricina spune cu nonşalanţă că primarul comunei, Ioan Mărcuş, l-a trimis acolo.

De asemenea, acesta mai spune că tractorul aparţine fermei agricole din Sîntandrei, condusă de fratele primarului Ioan Mărcuş.

"Sunt curioasă cum vor evolua lucrurile. Oricum, ce se întâmplă e inadmisibil, la 30 de grade afară stăm cu geamurile închise", a comentat o localnică la filmarea cu pricina.

De altfel, mai mulţi locuitori din Sîntandrei s-au plâns că duhoarea grea le-a invadat casele.

"Eu nu ştiu cine l-a trimis, dar ce vreau este să nu se mai repete. De foarte mult timp vedem oameni care vidanjează deşeuri pe câmp, zona a ajuns un focar de infecţie", a explicat, marţi, pentru BIHOREANUL, Ciprian Fechetea. Acesta este hotărât să reclame problema Gărzii de Mediu Bihor şi Departamentului de Mediu din cadrul Primăriei Sîntandrei.

De cealaltă parte, primarul Ioan Mărcuş spune vehement că tractoristul a minţit când a spus că avea acordul edilului. "Am văzut şi eu filmarea, respectivul a minţit clar. Vă daţi seama că nu sunt nebun să dau un asemenea acord, în zona aceea noi am făcut locuri pentru case, am curăţat zona, poate facem şi ANL-uri", a declarat primarul, marţi, pentru BIHOREANUL.

Mărcuş a mai spus că bărbatul surprins că a deversat a fost deja identificat de Poliţia Locală din Sîntandrei şi va fi amendat în cursul zilei de marţi.