Chiar dacă, pe lângă pancarte şi afişe, au trebuit să ţină în mâini şi umbrelele care i-au ferit, cât de cât, de ploaia abundentă, pentru a patra zi consecutivă orădenii s-au adunat, miercuri după-amiază, în Piaţa Unirii, pentru a protesta împotriva exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană. Totuşi, cei 30 de protestatari au renunţat, din pricina ploii, la marşul plănuit pentru această seară, şi s-au rezumat să scandeze lozinci anti-exploatare.

Astfel, din centrul Oradiei s-a auzit din nou celebrul slogan "Uniţi salvăm Roşia Montană", dar şi "Nu corporaţia face legislaţia", "Jos Guvernul cianurist" ori "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană". De asemenea, protestatarii au îndemnat alţi orădeni să li se alăture, strigând "Oradea, trezeşte-te!".

Deşi Orlando Balaş, unul dintre protestatarii care participă la fiecare manifestaţie, le-a sugerat "omologilor" săi să renunţe la acţiuni în zilele ploioase, aceştia au refuzat, hotărâţi fiind să iasă în stradă indiferent de vreme. Ca o făcută, imediat după ce au luat această decizie, ploaia a fost şi mai deasă...

Totodată, protestatarii au spus că nu au de gând să renunţe la acţiuni nici dacă primul-ministru Victor Ponta a dat asigurări că proiectul Roşia Montană nu va trece de Parlament, convinşi fiind că este o formă de a-i băga pe activişti în case. Nici protestul minerilor care s-au blocat, miercuri, în galerii din Roşia Montană, nu i-a impresionat pe orădeni, convinşi fiind că este doar o formă de manipulare a companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Aşa că protestatarii orădeni au anunţat că se adună şi joi, tot de la ora 18 şi tot în Piaţa Unirii. Totodată, joi dimineaţă vor merge în audienţă la senatorul PDL Gavrilă Ghilea, pentru a-i afla poziţia vizavi de exploatările de la Roşia Montană.