Marşul organizat în cadrul campaniei Oradea Pro Viaţă, menită să promoveze donarea de organe şi ţesuturi, de sânge şi de celule Stem, a atras mai puţini participanţi decât s-au aşteptat organizatorii.

"Asociaţia White Wolves participă doar cu 8 motociclete pentru că nu am vrut să monopolizăm acest eveniment. Deşi - mai în glumă, mai în serios - se spune că motocicliştii sunt donatori de organe, ne-am bucurat să ne alăturăm acestei campanii", a declarat reprezentantul organizaţiei, Dan Todoran.

Motocicliştii s-au adunat începând cu ora 17 pe platoul din faţa Lotus Center, unde a fost amenajat şi un cort în care studenţi, voluntari şi reprezentanţi ai DSP au împărţit fluturaşi meniţi să promoveze aceeaşi campanie.

Puţin după ora 18, în frunte cu o motocicletă a Poliţiei Bihor cu sirenele pornite, motocicliştii s-au încolonat câte doi, iar în urma lor au pornit, tot cu sirenele pornite, o autospecială a SMURD şi una a Ambulanţei.

Manifestanţii au purtat cu ei şi steaguri menite să promoveze campania, cu mesaje mobilizatoare, pe traseul: Bulevardul Cantemir, Centrul Civic, Podul Dacia, B-dul Magheru, B-dul Ştefan cel Mare, str. Transilvaniei, B-dul Dacia, B-dul Decebal, str. Iuliu Maniu - Traian Moşoiu - Cantemir - Lotus, fără incidente.

"Ne aşteptam la o desfăşurare de forţe, dar din păcate nu a fost aşa. Noi am lansat invitaţia inclusiv colegilor noştri medici, dar nu au venit. Oricum acţiunile de conştientizare vor continua în perioada următoare", a explicat dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Acţiunile de popularizare a donării de organe, ţesuturi, sânge şi celule Stem vor continua şi zilele următoare, atât în campusul universitar, cât şi în alte locuri aglomerate din oraş.

Detalii despre campanie în articolul "Oradea Pro Viaţă! Marş motorizat pentru donarea de organe, sânge şi celule Stem"