Doar aproximativ 70 de orădeni au ieşit, duminică seară, să protesteze în centrul Oradiei împotriva Guvernului PSD-ALDE și față de măsurile luate de acesta.

În ciuda vremii reci şi pe o ploaie măruntă, protestatarii s-au strâns, ca de obicei, începând cu ora 18 în Piaţa Unirii, aducând cu ei pancarte cu mesaje anti guvernare. "PSD, ciuma roşie", "Fără penali în Parlament", "Justiţie, nu corupţie", "Apel către borfaşi, căraţi-vă!" au fost câteva dintre mesajele transmise de ei, în vreme ce unul dintre organizatori și-a atârnat în gât un afiș pe care scria "Nu-s vândut şi nici rebel, sunt cetăţean paralel".

La fel ca în celealte seri, protestatarii au scandat, au huiduit şi au fluierat, având cu ei megafoane, steaguri, fluiere și vuvuzele. Melodia „Guantanamera”, transpusă în versurile "La puşcărie, La puşcărie, la puşcărie / Cu Dragnea la puşcărie", a făcut să răsune Piaţa Unirii.

Orădenii au cerut, pe rând, demisiile mai multor lideri ai PSD, precum premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, ori ministrul de Interne, Carmen Dan, după care, în jurul orei 19.20, au pornit în marş spre Prefectură.

Supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti, de data aceasta protestatarii au mers mai mult pe trotuar şi nu au obturat traficul rutier. La eveniment au participat inclusiv copii, iar un manifestant a venit cu cățelul. Puţini, dar gălăgioşi, oamenii au sunat pe traseu din vuvuzele şi au strigat: "Hoţii", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi", "PSD, ciuma roşie".

Protestatarii au încercat să atragă şi alţi orădeni să li se alăture, strigând în megafoane: „România, trezeşte-te”, ”Oradea, trezeşte-te", "Voi staţi la căldură, PSD vă fură" sau "Statul la căldură naşte dictatură". Degeaba, însă, numărul manifestanților a rămas cam același.

Când au ajuns în faţa Prefecturii, manifestanţii s-au dezlănţuit, suflând şi mai tare din vuvuzele şi scandând "Jos Guvernul mafiot!", "Guvern de hoţi şi de mafioţi" sau "Demisia", oprindu-se pentru câteva minute în faţa clădirii.

În faţa sediului PSD, din Parcul 1 Decembrie, oamenii au fost şi mai vehemenţi, huiduind şi strigând sloganuri precum "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "Iliescu condamnat pentru sângele vărsat", "Demisia", "DNA să vină să vă ia!", "Ole, ole, dăm ciocan la PSD".

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.10, când orădenii s-au întors în Piaţa Unirii şi au mai stat, o vreme, la discuţii răsfiraţi. "Nu plecăm din România până nu stârpim hoţia", "Cei ce-au tras în 22 ne conduc şi azi pe noi", au încheiat ei, cu promisiunea că vor reveni şi duminica viitoare.