Faptul că tentativa lui Horea Vuşcan, politician traseist, cu o condamnare pentru ucidere din culpă în CV şi rezultate slabe la alegerile precedente, de a candida la Primăria Oradea din partea Mişcării Populare Bihor a eşuat şi că deocamdată oamenii lui Băsescu nu au prezentat un înlocuitor nu-i opreşte pe aceştia să râdă de alţii.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni la sediul Mişcării Populare Bihor, preşedintele filialei, fostul jurnalist Daniel Meze, a făcut o "mică analiză" a precampaniei electorale din Oradea, referindu-se, bineînţeles, la alte partide şi nu la cel pe care-l reprezintă. El s-a arătat "îngrijorat", de pildă, de faptul că "PNL vrea să fie un partid mamut, care să stea singur la masa puterii", din care fac parte "oameni care mai demult erau caracterizaţi ca fiind baroni locali, cum ar fi Gavrilă Ghilea".

În privinţa candidaturii PSD Bihor la Primăria Oradea, Daniel Meze a denumit-o "o glumă". "La PSD este veselie pentru că acolo nimeni nu vrea să candideze. Domnul Mang nu vrea deoarece îşi dă seama că, cu tinicheaua plagiatului, nu are nicio şansă în Oradea şi s-ar face de râs. În schimb, ar vrea să-l împingă pe scările candidaturii, să-şi rupă gâtul, pe Claudiu Pop, prefectul apolitic de Bihor", a spus Meze.

Preşedintele MP Bihor şi-a continuat critica spunând că posibilele candidaturi ale lui Bekesi Csaba, directorul AJOFM Bihor, şi Debelka Eduard, soţul consilierului local Debelka Lila, la Primăria Oradea sunt "absurde" pentru că electoratul român nu va vota etnici maghiari. "PSD-ul se face de râs cu astfel de propuneri", a susţinut Meze, adăugând că celelalte două variante ale social-democraţilor sunt oameni "din import", adică veniţi din alte partide: Adelina Coste şi Felix Cozma.

"PSD-ul se va reîntoarce în epoca 2008, când candidatul lor la Primăria Oradea, Dan Matei, lua 3 procente, iar pe lista Consiliului Local 8 procente. Se va întoarce acolo unde îi este locul", a afirmat liderul Mişcării Populare Bihor.

Culmea este că, în aceeaşi conferinţă în care a râs de PSD că îşi doreşte să propună oameni "din import" la Primăria Oradea, Daniel Meze l-a prezentat drept candidatul Mişcării Populare la Primăria Beiuş pe Florentin Hus, proaspăt plecat împreună cu alţi colegi din ALDE Bihor. Economist de meserie, Hus a trecut de-a lungul timpului pe la mai multe partide: PNL, PDL, a cochetat cu UNPR, ALDE şi, mai nou, Mişcarea Populară.

Prezent la conferinţa de presă, Florentin Hus şi-a criticat foştii colegi, în speţă pe secretarul general al ALDE Bihor, Octavian Bara, despre care a afirmat că "se comportă ca un secretar al Partidului Comunist Român din anii 50", respectiv pe Ovidiu Dăescu, despre care a spus că este "nomenclaturist" şi "nu este un om de valoare", care nu va fi un candidat real la Primăria Beiuş, ci "iepurele PSD" în campania electorală, partid din care Dăescu a făcut parte.