Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, să retragă toate cele 24 de licenţe dn toată ţara ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media S.A., astfel că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

Decizia a fost luată cu 7 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", la câteva zile după ce administratorul Realitatea Media a scos licenţele radioului la licitaţie. "Legea nu permite vânzarea licenţelor", a argumentat CNA.

Dintre cele 24 de licenţe, 23 sunt licenţe terestre şi una este pentru emisia prin satelit. Potrivit legii, licenţele urmează să fie scoase la concurs de către CNA.

Acţionarul majoritar al Realitatea Media, Cozmin Guşă, afirmă că este vorba de hărţuire politică şi ameninţă cu noi plângeri penale, şi că de fapt scoaterea la licitaţie a licenţelor Money Channel şi Guerilla se desfăşoară conform legii.

"De fapt, problema este că noi ne simţim hăituiţi de către preşedintele CNA, Laura Georgescu, care în mod evident în ultima perioadă acţionează voit împotriva noastră", a precizat Guşă. Potrivit acestuia, Realitatea Media a depus o plângere penală pe numele şefei CNA "care nu a pus în execuţie o decizie executorie a Justiţei referitoare la România TV şi Sebastian Ghiţă decât pe jumătate, în condiţiile în care cealaltă jumătate prevedea că postul RTV trebuie să dispară din grilă şi să fie înlocuit de către un alt post, propus de Realitatea Media, iar noi am propus postul Money Channel".

De cealaltă parte, reprezentanţii postului de radio susţin că vor continua proiectul editorial. "Staţi liniştiţi la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea, dar respectă şi decizia CNA. Suntem hotărâţi să continuăm proiectul editorial. Şi îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licenţelor. Pentru ca vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca sa nu mai zicem ca "Binili Invingi!"", arată un mesaj postat pe pagina de Facebook a Radio Guerilla.

De altfel, Realitatea Media a anunţat că va contesta decizia CNA de joi.