Plecarea din PNL la PDL a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, are efecte nebănuite. Brusc, imaginea acestuia în ochii reprezentanţilor puterii s-a schimbat, evident în bine! La începutul săptămânii trecute, Prefectura condusă de fostul vicepreşedinte PDL Bihor Gavrilă Ghilea a dat CJ chiar ca exemplu de eficienţă judeţeană în ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Conform evidenţelor Prefecturii, CJ ar fi câştigat cele mai multe din cele 177 proiecte aprobate, şi anume 14, în valoare totală de peste 45 milioane euro. Numai că lucrurile nu sunt tocmai aşa!

Bihorel a aflat că, fără să facă mare tam-tam, Primăria Oradea derulează 19 proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de 154 milioane euro, sumă ce reprezintă mai mult de jumătate din totalul fondurilor atrase în întregul Bihor, adică din cele 296 milioane euro.

Aşa că n-ar fi exclus ca proiectele Primăriei să fi fost luate de Prefectură ca aparţinând Consiliului Judeţean numai pentru ca "judeţul" să iasă bine la "bilanţ"...