După o discuţie cu premierul Victor Ponta, Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor. Demisia sa vine după ce, în urma tragediei aviatice petrecute luni, Stroe a declarat că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că accidentul s-a petrecut în mandatul său.

"Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor de la IGSU. Ei sunt eroii care alături de poliţişti şi jandarmi au salvat şi vor salva viaţa oamenilor, chiar şi la accidentul din Apuseni au fost salvaţi 5 oameni. Ei nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici, ci să aibă încredere în ei", a declarat, potrivit Digi 24, Radu Stroe.

Acesta a susţinut în continuare că datoria de a localiza epava şi supravieţuitorii nu aparţinea Ministerului Afacerilor Interne.

"Pentru ei şi pentru personalul MAI se va demonstra că obligaţiile de alertare, localizare ale epavei şi a supravieţuitorilor, aparţin exclusiv altor instituţii, şi nu MAI. Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică", a mai spus acesta.

Potrivit unor surse guvernamentale, Gabriel Oprea, viceprim-ministru, ar asigura interimatul la conducerea MAI. Nume vehiculat pentru a prelua Ministerul Afacerilor Interne este cel al lui George Scutaru, deputat PNL de Buzău şi membru permanent al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

După ce luni, echipajul şi pasagerii aeronavei prăbuşite în Munţii Apuseni au fost găsiţi de salvatori la mai bine de cinci ore de la momentul impactului, opinia publică, dar şi lideri politici, au cerut demisia ministrului Radu Stroe.

În acelaşi timp, Ponta l-a demis pe secretarul de stat din MAI Constantin Chiper, iar şeful IGSU, Ion Burlui, şi directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu, au demisionat.