Situaţia actuală a afectat foarte mult mediul de afaceri din România, iar IMM-urile au avut cel mai mult de suferit. Raiffeisen Bank a adaptat programul de creditare factory şi vine în sprijinul antreprenorilor cu idei de bine. Până pe 18 mai ei pot aplica pentru un credit de până la 50.000 euro, care vine la pachet cu mai multe beneficii, financiare şi non-financiare.

Persoanele care accesează acest tip de finanţare se pot bucura de condiţii preferenţiale de costuri şi garantii, dar şi de îndrumare pentru înscrierea în program, analiză gratuită a planului de afaceri şi şansa ca ideile lor să fie validate de experţi. Mai mult, antreprenorii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu specialişti în business, să câştige sesiuni de mentorat şi să aibă parte de îndrumare gratuită post-finanţare.

Programul factory by RAIFFEISEN BANK se desfăşoară anual, sub forma unui concurs online de proiecte.

Ce paşi trebuie să urmeze antreprenorii pentru înscrierea în concurs? În primul rând, trebuie să aibă un plan de afaceri pentru ideea lor de business şi să îşi facă un cont pe www.raiffeisenfactory.ro, după ce au parcurs regulamentul. Mai apoi, îşi înscriu ideea, completând formularul disponibil în secţiunea dedicată. Dacă oferă soluţii sau produse necesare în lupta împotriva efectelor pandemiei, trebuie să completeze chestionarul COVID-19, disponibil în aceeaşi secţiune - informaţiile notate aici vor permite proiectului să fie evaluat cu prioritate.  

Etapele desfăşurării programului factory by RAIFFEISEN BANK sunt următoarele:

- etapa 1 (înscrierea proiectelor) - până pe 18 mai 2020;

- etapa 2 (evaluarea proiectelor) - până pe 22 mai 2020;

- etapa 3 (interviuri pentru susţinerea proiectelor înscrise) - până pe 24 iulie 2020, prioritare fiind interviurile online cu antreprenorii care au completat chestionarul COVID – 19

Cine poate aplica pentru creditarea rapidă?

Pentru creditarea rapidă pot aplica atât startup-urile, cât şi IMM-urile ale căror business-uri contribuie la bunăstarea comunităţii. Concret, aceste afaceri trebuie să fie active în unul dintre următoarele domenii:

- producţia de accesorii medicale de protecţie (măşti de unică folosinţă, halate de unică folosinţă, mănuşi etc.);

- producţia dispozitivelor de izolare/protecţie medicală (izolete, corturi medicale etc);

- producţia de substanţe pentru curăţare/igienizare;

- producţia bunurilor alimentare şi nealimentare de bază, inclusiv produse agricole;

- servicii de transport/livrare pentru produse alimentare şi non-alimentare;

- servicii de curăţenie/dezinfecţie;

- cursuri online, sau servicii IT care să permită prestarea muncii la distanţă, ori aplicaţii mobile care să ajute în contextul actual;

- farmacii şi fitofarmacii;

Raiffeisen Bank a avut, în această perioadă, o comunicare strânsă şi cu antreprenorii din comunitatea factory, respectiv cu cei peste 100 de finalişti ai ediţiilor anterioare. Pentru aceştia, echipa factory a organizat webinar-ii în cadrul cărora le-au oferit sfaturi şi recomandări privind adaptarea la situaţia actuală. Totodată, banca a desfăşurat şi o serie de acţiuni de promovare, pentru a creşte notorietatea micilor afaceri în comunităţile din care fac parte.

Mai multe detalii despre condiţiile de creditare rapidă sunt disponibile în ghidul creditului prioritar şi în regulamentul concursului de pe platforma raiffeisenfactory.ro.

(advertorial)