Pădurea de pe Dealul Şomleului, din Betfia, va fi în weekend locul de întâlnire pentru cicliştii profesionişti din întreaga ţară. Între 25 şi 27 aprilie, Asociaţia Sportivă XTerra organizează "Thermal-Enduro", prima competiţie de tip "enduro" din judeţ şi a treia din ţară, diferită de restul concursurilor pentru biciclişti prin specificul probelor.

Potrivit unei informări din partea organizatorilor, concursul efectiv se va desfăşura duminică, 27 aprilie, începând cu ora 10 şi până în jurul orei 16.

"Vor fi 5 trasee de coborâre diferite şi se cronometrează doar coborârile, dar sportivul are un timp limită în care trebuie să ajungă la următorul traseu. Este o competiţie similară raliurilor auto", a explicat pentru BIHOREANUL Istvan Fabian, organizatorul concursului.

Toate cele cinci trasee au fost conturate în pădurea de lângă craterul de la Betfia, iar sportivii dornici să participe ar face bine să le studieze înainte. Dificultatea lor este ridicată, motiv pentru care competiţia nici nu este recomandată cicliştilor începători sau amatori.

La "Thermal-Enduro" vor concura 70 de biciclişti.