50 de echipaje formate din pilot şi copilot vor concura în maşini de epocă, precum Mercedes, Triumph, Porsche, Peugeot, Fiat şi Dacia, în cadrul primei ediţii a Raliului Carpaţi Retro.

Competiţia, organizată de Retromobil Club România, a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie. Este, însă, prima care se va ţine în judeţul Bihor.

Concurenţii sunt din Bihor şi din alte judeţe ale ţării, precum şi din străinătate. Spre exemplu, un echipaj va sosi la Oradea din Andora.

Potrivit lui Ovidiu Gherman, vicepreşedintele filialei Oradea a Retromobil Club România, pornirea în prima etapă a raliului se va face vineri dimineaţă, la ora 10, din Parcul 1 Decembrie, de lângă statuie.

"Din minut în minut câte o maşină va porni în raliu. Nu e o competiţie de viteză. Participanţii respectă regulile de circulaţie şi restricţiile privind viteza. Se notează şi se iau în calcul timpii obţinuţi în fiecare etapă", a precizat pentru BIHOREANUL Ovidiu Gherman.

Prima etapă se va desfăşura pe traseul Parcul 1 Decembrie – Sălacea şi se întinde pe circa 100 kilometri. Punctul de sosire va fi Conacul Komaromi din Otomani. Etapa a doua se va ţine tot vineri pe traseul de întoarcere, Sălacea – Oradea.

Etapa a treia este programată pentru sâmbătă, 1 septembrie, pe traseul Oradea – Roşia, pe o distanţă de circa 110 kilometri, iar etapa a patra pe traseul de întoarcere.

Ultima etapă a Raliului Carpaţi Retro se va ţine prin oraş, pe o distanţă de doar 3,5 kilometri, cu pornire din Cetatea Oradea, aşadar orădenii vor avea ocazia să admire în trafic maşinile de epocă înscrise în competiţie. Pornirea în ultima etapă este estimată pentru sâmbătă, după ora 17.