Zeci de maşini de epocă au pornit vineri dimineaţa din faţa Teatrului Regina Maria din Oradea în cea de-a cincea ediţie a raliului "Drumul Vinului".

La startul plimbării ce presupune un traseu de două zile prin mai multe zone ale judeţului Bihor s-au aliniat, conform listei publicate pe site-ul organizatorilor, 38 de maşini retro.

La ediţia din acest an au venit echipaje constituite din şofer şi copilot din toată ţara, din oraşe precum Sibiu, Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara sau Târgu Mureş.

Cea mai veche maşină este un Ford Mustang din 1965 a echipajului orădean format din Laura şi Vlad Sarca. 

Raliul Drumul Vinurilor

Printre automobilele de epocă se numără şi un Ford Capri Mk 1 din 1970, un Mercedes W123 din 1979, un Mercedes Benz 200D din 1982, un Triumph 2000 din 1972 sau un model Honda Civic din 1980. 

Pe lângă participanţii români, s-au mai înscris la ediţia din 2024 a raliului şi echipe din Ungaria sau Italia. De pildă, un cuplu din Roma a adus în Bihor un Fiat 500 din 1972.

Ediţia din acest an va acoperi un traseu de aproximativ 400 km, împărţit în şase etape, care va străbate cele mai pitoreşti drumuri din regiunea Crişana. 

În prima zi, participanţii vor trece prin Hotar pentru a vizita Biserica de lemn şi vor avea o pauză de masă la Hotelul Carpathia din Remeţi. Ziua se va încheia în Oradea cu o cină la restaurantul Mediterana. 

Raliul Drumul Vinurilor

A doua zi, traseul va include vizite la Crama Darabont şi fabrica de bere artizanală Bers Nova, dar şi un tur ghidat al centrului istoric din Oradea. 

Evenimentul organizat de Retromobil Club Bihor se va încheia sâmbătă seara, cu decernarea premiilor.


Sursa video: Retromobil Bihor 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!