38 de maşini de epocă au poposit, luni după amiază, în parcarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea în drum spre Bucureşti.

Proprietarii automobilelor sunt înscrişi în varianta modernă a unui raliu cu tradiţie în Belgia. Cum de data aceasta tema evenimentului este "o plimbare prin Carpaţi", cursa, care a pornit din oraşul Liege, se va încheia, în premieră, în capitala României.

Considerate frumuseţi rare pe patru roţi, maşinile de epocă din raliul Liege-Bucureşti au fost construite înainte de 1970. Între mărcile care au putut fi admirate de orădeni, luni după amiază, se numără Mercedes, Austin Healey, Porsche, Alfa Romeo şi Volvo.

Participanţii la raliu au ajuns pe rând, la distanţe de câteva minute, în parcarea de lângă hotelul DoubleTree by Hilton, unde au fost întâmpinaţi de circa 100 de curioşi, care s-au şi fotografiat cu maşinile de epocă.

Şoferii vor parcurge, în total, 2.800 de kilometri în cadrul raliului Liege-Bucureşti, pe ruta Belgia, Germania, Austria, Ungaria, România. Luni noaptea aceştia rămân cazaţi la hotel DoubleTree by Hilton, urmând să pornească spre Capitală marţi dimineaţă.

Iniţial, raliul acesta s-a organizat între anii 1961 şi 1964 pe ruta Liege-Sofia-Liege.