Pasionaţii de automobilism sportiv s-au întrecut, duminică, în parcarea complexului Oradea Shopping, la cea de-a doua etapă a Rally Sprint Bihor 2016, organizată de Krea Karting şi ACR Bihor.

Aproape 60 de şoferi au luat startul în competiţie, iar cel mai tânăr participant a fost o fată de doar 12 ani din Satu Mare, multiplă campioană naţională. "De la 9 ani particip la raliuri, am fost campioană naţională în 2014 şi 2015 la fete şi am luat anul trecut şi locul II la grupele de băieţi", a povestit Natalia Iocsak pentru BIHOREANUL.

Ea a intrat în cursă cu o maşină Honda Civic, cu motor de capacitate cilindrică de 1400 şi 70 de cai putere. "Am venit la Oradea să câştig!", a mai spus copila, înainte de competiţie.

Potrivit organizatorului concursului, Cristian Angeloni, raliul de la Oradea a reunit concurenţi din Bihor, Cluj, Satu Mare, Arad, dar şi Ungaria. Unii şoferi au venit cu mai multe maşini şi au participat astfel la mai multe categorii, în funcţie de capacitate cilindrică a autoturismului. "Cine participă la clasa Open, concurează pentru titlul de campion bihorean al anului 2016", a mai spus Angeloni.

Printre maşinile de cursă s-a regăsit şi o Dacie 1300, modificată special pentru raliu şi cu care s-au înscris în concurs doi tineri orădeni, debutanţi.

Raliul a fost urmărit de pe margini de zeci de curioşi, în public regăsindu-se şi prefectul Bihorului, Claudiu Pop.