Ramada Oradea organizează în perioada 27-29 septembrie cea de-a patra ediţie a Oktober Fest chiar în parcarea hotelului, unde, ca de obicei, va fi instalat un cort imens cu 960 de locuri, dar şi mai multe standuri cu mâncăruri tradiţionale nemţeşti şi alcool. În 2012, potrivit reprezentanţilor Ramada, pe la Oktober Fest au trecut 6.000 de orădeni şi s-au băut 6.000 de litri de bere.

Petrecere bavareză

"Încercăm să învăţăm din experienţa anilor trecuţi şi să îmbunătăţim condiţiile. La această ediţie, pentru ca participanţii să stea cât mai puţin la cozi, vom amplasa un bar special numai cu bere, care va fi adusă la masă de ospătari îmbrăcaţi în ţinute bavareze autentice. De altfel, în total, la Oktober Fest 2013 vom lucra cu circa 80 de oameni, faţă de 70 anul trecut", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Romeo Ionescu, directorul general al Ramada Oradea.

Festinul bavarez va cuprinde şi în acest an mâncăruri tradiţionale precum wüerstli, leberkase, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, coaste de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren. De asemenea, orădenii se vor putea delecta cu mai multe sortimente de bere nemţească, inclusiv nefiltrată, Jagermaister şi vin fiert.

Ramada Oradea a mai pregătit un fel de meniu de tip À-la-Carte pentru restaurantul The Hub, unde clienţii vor găsi şi o selecţie de beri belgiene. Amatorii de suveniruri vor putea să îşi faca poze în amplasamentele tematice şi vor avea ocazia să cumpere haine tradiţionale bavareze, dar şi tradiţionalele inimioare de turtă dulce si mere glazurate.

Romeo Ionescu bihoreanul.JPGDistracţie cu Gastein

La fel ca în ediţiile trecute, atmosfera va fi întreţinută de trupa Gastein din Austria, care va interacţiona cu spectatorii. Vineri, Oktober Fest debutează la ora 16, iar concertul formaţiei austriece va începe, ca în fiecare seară, la ora 19, iar sâmbătă şi duminică festivaul va fi deschis orădenilor între orele 12 şi 24.

"Concertele formaţiei Gastein vor începe cu o oră mai devreme faţă de anii trecuţi, adică de la ora 19, şi se vor termina la ora 22, deoarece încercăm să deranjăm cât mai puţin vecinii", a explicat Romeo Ionescu.

Zilnic, în cele trei zile, între orele 12 şi 16, Ramada a programat Happy Hour, clienţii putând să-şi cumpere orice produs cu reducere de 10%. De asemenea, pentru cei mici, la Oktober Fest va exista un loc de joacă dotat cu două tobogane gonflabile uriaşe. În cadrul happy hour, părinţii care au achiziţionat orice produs din cort vor putea să-şi lase copiii la joacă gratuit.

Tombolă cu tabletă

Ediţia 2013 a Oktober Fest aduce şi cele mai mari premii la tombolă de până acum. Clienţii care cumpără de 20 de lei vor primi câte un talon fiind automat înscrişi în tombola al cărui mare premiu este o tabletă Samsung Galaxy Tab 3G. Premiul al doilea este un voucher de evenimente la Ramada Oradea în valoare de 250 de euro în timp ce premiul al treilea este un voucher în valoare de 500 de lei în magazinele Benvenuti. "Anul acesta ne apropiem de o valoare totală a premiilor de 5.000 de lei", a precizat directorul hotelului.

Ramada Oradea a dat evenimentului şi o latură caritabilă. Astfel, participanţii sunt invitaţi să aducă obiecte, alimente sau bani care vor ajunge la cei circa 250 de copii abandonaţi îngrijiţi de fundaţia AMIA. De altfel, cu această ocazie, clubul Rotary Oradea a donat fundaţiei 50 de perechi de încălţăminte noi.